Vapor-X hűtést kapott a Radeon HD 5770 is

Az AMD nevesebb videokártya készítő partnerei közül lassan már mindenki bemutatja saját egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 5000-es sorozatú megoldásait. A Sapphire műhelyében már korábban elkészült a gyártó Vapor-X hűtéssel felvértezett Radeon HD 5750-es videokártyája, ám most már végre az erősebbik Radeon HD 5700-asra is felkerült a különleges hőkamrás hűtő.

Vapor-X hűtést kapott a Radeon HD 5770 is

Az AMD nevesebb videokártya készítő partnerei közül lassan már mindenki bemutatja saját egyedi hűtéssel ellátott Radeon HD 5000-es sorozatú megoldásait. A Sapphire műhelyében már korábban elkészült a gyártó Vapor-X hűtéssel felvértezett Radeon HD 5750-es videokártyája, ám most már végre az erősebbik Radeon HD 5700-asra is felkerült a különleges hőkamrás hűtő.

A Vapor-X hűtővel felvértezett Sapphire Radeon HD 5770 nem csak megjelenésében különleges, hanem hűtésében is: a hőkamrás kétslotos hűtő a gyártó állítása szerint nem csak hogy halkabban, de sokkal hatékonyabban is hűti a GPU-t, mint a referencia megoldások. A Vapor-X Radeon HD 5770 grafikus processzorának üzemi hőmérséklete 9 Celsius fokkal alacsonyabb, mint a referencia GPU-ké, ami nem elhanyagolható szempont.

A hatékonyabb hűtőhöz sokszor megemelt órajelek is tartoznak, és ezt most sincs másképp: a gyártó a kártya GPU-jának magórajelét a referencia 850 MHz-ről 860 MHz-re emelte, míg az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében érintetlenül hagyták a referenciának számító 4800 MHz-es órajelet, azaz a kártya igen minimális tuningon esett át (már ha annak merjük hívni).

A termék Juniper alapú GPU-ja természetesen most is 800 darab stream processzorral büszkélkedik és rendelkezik DirectX 11-es támogatással is. A kártya a CrossfireX támogatás mellett két darab DVi, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenetet kínál. A Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X már számos helyen kapható, a termék végfelhasználói ára 145 euró magasságában mozog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward