Vapor-X hűtést kap a Sapphire HD 5870-ese is

Néhány hete már megjelent egy-két kósza pletyka, amelyek arról számoltak be, hogy a Sapphire műhelyében készülnek a Vapor-X hűtéssel felvértezett Radeon HD 5800-as modellek, ám a termékek bejelentésére mindezidáig várni kellett. A kisebbik, azaz a Radeon HD 5850 Vapor-X verzióról néhány napja adtunk hírt, a nagyobbik, vagyis a Radeon HD 5870 Vapor-X névre keresztelt példányról pedig most, az elkövetkező pár soron belül számolunk be.

Vapor-X hűtést kap a Sapphire HD 5870-ese is

Néhány hete már megjelent egy-két kósza pletyka, amelyek arról számoltak be, hogy a Sapphire műhelyében készülnek a Vapor-X hűtéssel felvértezett Radeon HD 5800-as modellek, ám a termékek bejelentésére mindezidáig várni kellett.

A Cypress kódnévre keresztelt grafikus processzor jóvoltából a Sapphire videokártyája 1600 darab stream processzorral gazdálkodik, a memória chipek és a GPU között pedig 256 bites memória interfész teremt kapcsolatot. A terméken 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória foglal helyet, valamint egy meglehetősen robosztusnak tűnő kétslotos hűtő, amely hőkamrás technológiával (vapor chamber) próbálja a referencia kártyák hűtőinél hatékonyabban és persze halkabban hűteni a különleges újdonságot. A DirectX 11-es, CrossfireX és ATI Eyefinity támogatásokkal is ellátott kártyán a referencia modellekhez hasonlóan két darab DVI port, egy HDMI csatlakozó, valamint egy DisplayPort kimenet van jelen.

A masszív és hatékony hűtőnek köszönhetően a gyártó szakemberei úgy döntöttek, hogy némi gyári tuning is belefér, így a termék grafikus processzora a referencia 850 MHz helyett 870 MHz-en ketyeg, míg az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória 4800 MHz helyett kereken 5000 MHz-en üzemel. Szerény tuning, de a szándék a fontos. Az újdonság remélhetőleg hamarosan elérhető lesz a boltok polcain is, a gyártó egyelőre a megjelenés pontos dátumával és az új kártya ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sem szolgált információkkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward