Változtathatóak lehetnek az iOS alapértelmezett alkalmazásai

Friss pletykák szerint az Apple minden eddiginél nagyobb nyitottságot mutathat majd, méghozzá több fronton is.

Változtathatóak lehetnek az iOS alapértelmezett alkalmazásai

Az Apple a színfalak mögött már javában fejleszti az iOS új generációját, ami érdekes változásokat hozhat egyes kiszivárgott információk szerint. A cupertinói alakulat az utóbbi időben elkezdett lazítani a szigorúan zárt rendszerein, és az iOS 14 is ebbe az irányba mozdulhat el a HomePoddal együtt, ami szintén nyithat az alternatív szolgáltatások felé.

A Bloomberg egy friss jelentésben számolt be arról, hogy olyan információk jutottak a birtokába, amik alapján az Apple nyitni fog abba az irányba, hogy az iPhone-okon és az iPadeken is le lehessen majd cserélni a gyárilag beállított programokat a különböző funkciók, szolgáltatások esetében. Az iOS (és az iPadOS) 14 ezáltal lényegesen jobban átszabható lehetne a működését tekintve, mint az eddigi operációs rendszer kiadások.

Galéria megnyitása

Az hírek a Bloomberg elmondása szerint egy a fejlesztőkhöz közeli forrásból érkeztek, de a lap nem kívánta felfedni az informátorát. Ezek alapján nagyon úgy fest, hogy az Apple végre lehetőséget biztosít majd a felhasználóknak arra is, hogy lecseréljék az alapértelmezett böngésző alkalmazást, a Safarit, és leváltható lesz egyebek mellett a levelek kezelésére szolgáló applikáció is. Erre eddig az iOS esetében a felhasználóknak egyáltalán nem volt módja; a natív alkalmazások mindig is az alapértelmezettek voltak, fel sem merült, hogy ezeket cserélhessék az eszköztulajdonosok.

Az iOS-t érintő változás mellett a Bloomberg arra is kitért, hogy az Apple más területen is kedvezőbb helyzetbe hozhatja a rivális megoldásokat. A HomePod hangszóró esetében állítólag lehetővé teszi majd a vállalat, hogy harmadik féltől származó szolgáltatást is lehessen használni. Ennek a változásnak köszönhetően az emberek gond nélkül igénybe vehetnék a lakáskiegészítőn például a Spotify-t vagy a Pandorát. Mivel a Spotify a legelterjedtebb ilyen szolgáltatás, így valószínűleg ennek a felhasználóit érintené ez legnagyobb mértékben.

Galéria megnyitása

Amennyiben beigazolósnak a hírek, az könnyen lehet, hogy azért lesz, mert az Apple egyre nagyobb nyomás alatt volt már az utóbbi időben a „zárkózottsága” miatt. A Spotify például korábban az Európai Bizottsághoz fordult amiatt, mert véleménye szerint az App Store és az Apple rendszere versenyellenes módon működik. És a vállalatot a hazájában is vizsgálták már a közelmúltban, az Egyesült Államok Képviselőházának monopóliumellenes testülete állítólag meghallgatásra is beidézte a céget.

Az Apple az iOS 14 operációs rendszert minden bizonnyal a korábbi trendeknek megfelelően fogja elindítani, ami azt jelenti, hogy hivatalosan a Worldwide Developers Conference (WWDC) előtt aligha fog erről bármit hivatalosan elárulni a vállalat. Azt egyelőre nem hirdette ki az Apple, hogy idén pontosan mikor lesz ez a rendezvény, de az már borítékolható, hogy júniusban fog megrendezésre kerülni, mert nagyon hosszú ideje ekkora van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap