Váltás az IVSZ élén

Váltás az IVSZ élén

Az IVSZ új elnöke Laufer Tamás lett, akit a közgyűlésen részt vevő tagvállalatok meggyőző többséggel választottak meg a következő három évre a szövetség élére. Az elnöki tisztet 2008 óta betöltő Keresztesi János nem indult újra az elnökválasztáson, de megpályázta az újonnan létrejött informatikai tagozat alelnöki posztját, amelyre a közgyűlés meg is választotta. Az IVSZ közgyűlésen részt vevő tagvállalatok megszavazták azt a szervezeti módosítást is, amelynek alapján a vállalatméret szerinti tagozatok - mikro-, kis- és nagyvállalatok, illetve multinacionális vállalkozások - mellett a továbbiakban szakmai - informatikai, telekommunikációs és elektronikai - tagozatok is működnek az IVSZ-ben.

A jövőre fennállásának húszéves évfordulóját ünneplő IVSZ számos kezdeményezéssel és programmal állt ki amellett, hogy az infokommunikációs iparág az őt megillető helyre kerüljön a gazdaságban. Mind a leköszönő, mind az új elnök egyetértett abban, hogy a következetesség és a folytonosság hozhat sikereket az it-szektor számára. Ezt szem előtt tartva tovább kell vinni az elmúlt évek jelentős, az egész iparág számára meghatározó kezdeményezéseit, mint például az ict-szektor iparpolitikai akciótervének véghezvitelét vagy a Titan-program elindítását. A közgyűlés meghívott előadója, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz informatikai munkacsoportjának vezetője mindezek megvalósításához partnerséget ajánlott fel a kormányzat részéről.

Az IVSZ új elnöke programbeszédében elmondta, minden eddiginél nagyobb nyitottság mutatkozik az informatikai megoldások befogadására és alkalmazására a társadalom, a gazdaság és a kormányzat részéről is. A lehetőségek mellett azonban változásokra is szükség van és ezek megvalósításához az új kormánynak megvan a felhatalmazása. Az informatikai iparág résztvevőinek fontos szerepük van ebben a folyamatban, hiszen a társadalom és a gazdaság sikeres fejlesztéséhez csak az informatikai készségek elsajátításán keresztül vezet az út. Az új elnök kiemelt feladatként fogalmazta meg az iparági lobbi erősítését a kutatás-fejlesztés, a kockázatitőke-bevonás és informatikai képzések területén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward