Shop menü

VALAMI SZOKATLAN A GOOGLE KERESŐBEN? MUTATJUK MI VÁLTOZOTT

Nem fogod elhinni, hogy mit találtak ki ezúttal a Google fejlesztői.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Valami szokatlan a Google Keresőben? Mutatjuk mi változott

A Kereső felületét a Google viszonylag ritkán szokta változtatni – a logótól eltekintve, amit különböző eseményekhez szokott igazítani –, és igazából már valószínűleg mindenkinek a memóriájába be van égve az a minimalista grafikus felület az összes elemével. Éppen ezért lehet, hogy most némi hiányérzete van az embereknek, ha a találati listára tekintenek.  

A képernyő tetején sok-sok éve mindig azonnal lehetett azt látni, hogy egy keresés mennyi találati eredményt hozott, és azt is hozzátette a Google, hogy mennyi időt vett igénybe a keresés folyamata. Ennek azonban most vége. Valamilyen oknál fogva a Google úgy döntött, hogy nem releváns már ez a számláló, és alapértelmezésben eltüntette a képernyőről. Sokszor valóban nem különösebben volt releváns ez az információ, de szó nincs arról, hogy egy teljesen haszontalan mutató lett volna.

Galéria megnyitása

A találati számlálóból lehetett azt tudni például, ha valamit nem megfelelően keresett az ember. Ha valamire irreálisan alacsony találati mennyiséget hozott a Google, azt szinte biztosan másként kellett keresni a jobb találatokért, több információért. Sok kis apró példát lehetne arra felhozni, mikor ez a számláló igazából hasznos információval szolgált a rutinosabb felhasználók számára. Szerencsére nem arról van szó, hogy ezt teljesen kivonta volna a forgalomból a vállalat, csak elbújtatta.

Az „Eszközök” gomb használatával lenyitható keresési opciókkal együtt megjelenik már meg a megszokott számláló is.

Galéria megnyitása

A Google az elrejtéssel együtt a helyét is megváltoztatta a számlálónak, már nem a találatok felett lesz azonnal az eredmények mennyisége, hanem a képernyő jobb szélére ki lett tolva. Nem beszélt arról a vállalat, hogy mi szükség volt erre, de biztosan lesznek majd olyanok, akik kiritkával illetik a változás miatt a szolgáltatást. Ennek köszönhetően tisztább lesz ugyan a Kereső felülete, de nem gondoljuk, hogy bárkinek útban lett volna a számláló, hogy el kellett rejteni a felhasználók szeme elől.

Az ilyen módosításoknál kicsit az lehet az emberek érzése, hogy a Google fejlesztői csapata unatkozik. Valószínűleg lenne fontosabb fejlesztés is a Keresőnél, mint a jól működő, senkit nem zavaró számláló elbújtatása az emberek szeme elől. A kattintásvadász cím pedig csak minél több ember figyelmét szerettük volna felhívni arra, hogy a Google néha olyan dolgokkal foglalkozik, amivel többet árt a felhasználóknak, mint amennyit használ.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére