VA panellel érkezik a legújabb BenQ LCD monitor

Az új, 27 colos képátlójú LCD monitor szemkímélő és képjavító technológiákkal érkezik, sőt, még MHL támogatást is kínál.

VA panellel érkezik a legújabb BenQ LCD monitor

A BenQ legújabb, 27 hüvelykes képátlójú VA panellel szerelt LCD monitora a gyártó EW40-es sorozatát erősíti. A friss megjelenítő letisztult, egyszerű dizájnnal érkezik.

Az elegáns monitor az EW2740L típusjelzést kapta, és nem csak elegáns formavilággal, de vonzó tulajdonságokkal is rendelkezik. A VA panel jóvoltából 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögek állnak rendelkezésre, a natív felbontás azonban nem túl magas, hiszen az "csak" 1920 x 1080 pixeles értéket képvisel, ami ebben a méretkategóriában sokak számára kevés lehet. A 4 ezredmásodperces GTG és 12 másodperces teljes válaszidő mellett működő VA panel LED-es háttérvilágítást alkalmaz, ami villódzásmentesen üzemel, így kevésbé fárasztja a szemet, mint hagyományos társai. A szemeink védelméhez a villódzásmentes háttérvilágítás mellett a Low Blue Light Mode Technológia is hozzájárul, amely a kék fény intenzitását hivatott csökkenteni - a gyártó mérnökei így próbálják még kényelmesebbé, kellemesebbé és kevésbé fárasztóvá tenni a monitorhasználatot.

Cinema Mode - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív

A fedélzeten a Cinema Mode technológia is jelen van, amely a videók színeit automatikusan feldolgozza és módosítja annak érdekében, hogy a végeredmény dinamikus, moziszintű lehessen.

Super Resolution - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív

Az alacsony felbontású online videók képminőségét a Super Resolution képjavító technológia veszi kezelésbe, amely a pixelsűrűség növelésével élesebbé, szebbé teszi a képet, mint ha az eleve nagyfelbontású lenne (persze a kép sosem lesz olyan, mint egy eredetileg is nagyfelbontású anyagé, de a felskálázó jó minőségű).

Smart Focus - A bal oldalon inaktív, a jobb oldalon aktív

Emellett a Smart Focus technológia is rendelkezésre áll, amely a kiválasztott kijelző területre irányítja a fókuszt, így a felhasználó arra a tartalomra koncentrálhat, ami éppen a legfontosabb.

A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes monitor 300 cd/m2-es fényerősség és 3000:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, képpontjainak távolsága pedig 0,311 milliméter.

MHL támogatás

A videó bemenetek között egy D-Sub és két HDMI port lapul, valamint MHL támogatás is rendelkezésre áll (egy HDMI portnál), így az MHL képes okostelefonok és táblák könnyedén a monitorhoz kapcsolhatóak, sőt, ezzel egy időben akkumulátoruk töltésére is van mód.

A 450,57 milliméter magas, 622,58 milliméter széles és 192,32 milliméter mély újdonság 4,2 kilogrammot nyom a mérlegen. A beépített állvány jóvoltából a kijelző magasságállítására sajnos nincs mód, de előre, illetve hátra történő döntésére igen (-5/+20fok).

A három év garanciával érkező BenQ EW2740L monitor 309 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül kereskedelmi forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward