Üzemidejével hódíthat a Lenovo P70

A Lenovo újdonsága egy 4000 mAh-s telepet rejt, pedig egészen vékony. A készülék a felső-középkategóriát gyarapítja.

Üzemidejével hódíthat a Lenovo P70

A Lenovo ezúttal valóban egy egészen tetszetős okostelefonnal állt a nagyközönség elé. A P70 azonosítóval ellátott készülék nemcsak az árával hívja fel magára a figyelmet, hanem a jól megválogatott komponensekkel is felkeltheti a vásárlók érdeklődését.

Az újdonság első ránézésre egyáltalán nem tűnik ki a tömegből, egy nagyon szolid kialakítású házat kapott, aminek az egyetlen „cicomája” a finoman textúrázott hátlapja, de ez is csak a felhasználók kedvéért lett ilyen. A készülék így nem gyűjti az ujjlenyomatokat, és a zsíros foltok sem ülnek ki rajta pillanatok alatt. Az előlapon a Lenovo márkajelzése, illetve az alul sorakozó androidos gombok triója is csak halványan rajzolódik ki, a főszerepet egyértelműen az 5 hüvelykes panel tölti be. A mérnökök egy IPS technológiával operáló megoldás mellett tették le a voksukat, ami kellő részletgazdagságot nyújtó, 720p-s felbontással társul. A bekapcsolást követően az Android 4.4 KitKat fogadja a felhasználókat, mely egy átszabott felhasználói felülettel, és sok érdekes alkalmazással lett ellátva. A népszerűbb közösségi oldalak programjai mellett feltűnik az Evernote, a Kingsoft Office és egyebek mellett a Route 66 Navi is. Valamint előre telepítve van rajta több játék, így például az Asphalt 8, szóval nem fognak unatkozni sem a P70 tulajdonosok.

Mindehhez a megfelelő teljesítményt a MediaTek egyik legújabb terméke, a nyolcmagos MT6752 szállítja. Ez a 64 bites lapka négy 1,7 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A53 magot vonultat fel, a grafikus feladatokért pedig egy Mali-T760 MP2 feldolgozó fele benne. Az izmos belbecsnek megfelelően, a rendszer számára 2 GB-nyi memóriát osztottak ki, így csak nagyon szélsőséges körülmények között fordulhat az elő, hogy a RAM szűkös keresztmetszetet jelentsen. Tárhely tekintetében sem lehet különösebben ok a panaszra, már alapból is 16 GB-os kapacitással szolgál az eszköz, és ezt még fentebb lehet tornászni microSD formátumú memóriakártya közbeiktatásával. A kapcsolati képességeit tekintve a hangsúly a 4G LTE modemre helyeződött, ami a tempója alapján négyes kategóriába sorolható be (150/50 Mbps le- és feltöltés). Ezen felül akad még a mobil kelléktárában 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE modul, FM rádió és persze A-GPS vevő a helymeghatározáshoz. A Lenovo nem spórolt a hálózati kártya helyekkel sem, a P70 ugyanis a két SIM-es okostelefonok zászlaja alá fog besorakozni, ami sokak számára egy újabb pozitívum a neve mellett.

Kettő kamera került a P70 fedélzetére, és előreláthatólag egyiknél sem lesz gond a minőséggel. A videóhívások és az önarcképek (szelfik) felelőse egy 5 megapixeles egység, amely HD videózást támogat. A főkamera pedig már 13 MPixeles, Full HD mozgóképfelvételek rögzítésére alkalmas, és egy LED-es villanó is segíti a munkáját, így rosszabb fényviszonyok mellett is bizonyíthatja a rátermettségét. A készülék legnagyobb attrakciójáról azonban még mostanáig nem esett szó. Nem másra kell itt gondolni, mint a színfalak mögött megbúvó akkumulátorra, ami kereken 4000 mAh-s kapacitással szolgál, ráadásul lítium-polimer technológián alapul. A P70 az óriási telepnek és a viszonylag jó energiahatékonyságú központi chipnek köszönhetően nagyon jól bírja majd a kiképzést. A gyári adat szerint egy feltöltéssel akár 46 órányi telefonálásra elegendő tartalékkal rendelkezik, készenlétben pedig kihúzza egy hónapig is – noha ez eléggé irreleváns adat. A kiemelkedő kapacitású telep mellett arra lehetne számítani, hogy aránytalanul vaskos lett a szerkezet, de szerencsére semmi ilyenről nincsen szó. Mindössze 8,9 milliméter vastag a ház, és a 149 grammos tömeg is csak finoman jelzi, hogy itt bizony komoly üzemidővel lehet számolnia a vásárlóknak.

A Lenovo P70 összességében még remek ár-érték arányú is lesz, hiszen a közlemény szerint mindössze 1400 jüant kell majd érte leszurkolni, ami pillanatnyilag mintegy 225 dollárnak felel meg. A specifikációját elnézve, még a hatalmas akku nélkül is vidáman megérne ekkora összeget a masina. Sajnos az elérhetőségről egyelőre semmilyen tekintetben nem beszélt a Lenovo.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward