Üvegfelületeken is használható a Logitech új egere

Az MX Master speciális görgővel és formavilággal érkezik, akkumulátora pedig négypercnyi töltéssel akár egy napnyi üzemidőt is kínál.

Üvegfelületeken is használható a Logitech új egere

A Logitech egy új egérrel jelentkezik a piacon, amely egy meglehetősen impozáns termékpalettán kap helyet, rögtön az MX Revolution és a Performance MX mellett – utóbbit tulajdonképpen le is váltja. Az MX Master névre keresztelt újdonság nem csak a gyártó termékeire jellemző precizitást és megbízható működést garantálja, de ezzel együtt hasznos szolgáltatásokat is kínál, amelyekkel sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a munkavégzés.

Az MX Master egyszerre akár háromféle konfigurációval is használható, amelyek között egyszerűen lehet oda-vissza váltogatni, hála az egér alján található Easy-Switch kapcsolónak. A termék a szokásos Unifying vevőegység mellett Bluetooth Smart vezérlőt is kapott, azaz a táblákkal, noteszgépekkel és egyéb mobileszközökkel is kényelmesen használható – és nem csak PC-vel, de Mac konfigurációkkal is kompatibilis. A legkülönfélébb felületeken, akár még 4 milliméteresnél vastagabb üvegfelületen is tökéletesen pontosan üzemelő MX Master egy Logitech Darkfield fantázianevű lézeres szenzorra támaszkodik, amelynek érzékenysége állítható, méghozzá 400 DPI és 1600 DPI között, 200 DPI-s léptékben.

A 85,7 milliméter széles, 126 milliméter hosszú és 48,4 milliméter magas MX Master formavilágának kialakításakor kiemelten fontos szempont volt a kényelmes fogás, a gombok könnyű elérhetősége és a kéztartás természeteshez közeli állapota. Ennek eredményeként egy érdekes rágcsáló született, ami a minél hatékonyabb és eredményesebb munkavégzést segíti. Az öntőforma elkészítéséhez szükséges prototípus kézi megmunkálás eredménye, ahogy az a lenti videón is látszik.

Az új egér a szokásos gombok mellett két görgőt is kapott. Az egyik a két felső egérgomb között található – ez lassú és gyors görgetési módot egyaránt kínál, ugyanis sebesség-adaptív technológiát alkalmaz. Utóbbinak a lényege, hogy a lassú görgetést a szokásos kattogó mechanika biztosítja, ám ha gyorsabban szeretnénk görgetni, a sebesség hatására kiold egy retesz, ami aktiválja a szabadonfutó módot, ezáltal kattogás helyett akadálytalanul mozog a görgő egészen addig, míg meg nem állítjuk. A funkció természetesen kiiktatható, ha jobban szeretnénk folyamatosan használni a nagysebességű módot.

A második görgő a hüvelykujj számára készített oldalsó bemélyedésben található – ez az oldalirányú görgetésben segít, működése azonban testreszabható a Logitech Options szoftverrel, ahogy a fenti görgőé is. Az oldalsó görgő mellé két oldalsó gomb is került, valamint extraként itt kapott helyet a Gesture Button is, ami a maces érintő funkciókat kezeli. A gomb és az egér együttes használatával hatékonyan válthatunk az asztalok és alkalmazások között, valamint egyéb érintő funkciókat is elérhetünk, ami új szintre emeli az egerészést. A gomb megnyomására például előtűnik a Mission Control, de a gomb nyomva tartása mellett az egér jobbra-balra történő mozgatásával az asztalok között is válthatunk. Az egeret lefelé mozgatva az App Exposé is elénk tárul.

Az ötgombos egér 500 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral üzemel, amely egyetlen teljes töltés hatására nagyjából 40 napnyi üzemidőt kínál. Az akkumulátor töltöttségéről ledes visszajelző rendszer ad tájékoztatást, a töltést pedig Mikro-USB->USB kábelen keresztül oldhatjuk meg. Amennyiben nagyon sietnünk kell, úgy a lemerült egeret mindössze 4 percig is elegendő tölteni ahhoz, hogy egy napnyi üzemidőt nyerjünk.

A 147 grammos Logitech MX Master két év garanciával kerül az üzletek polcaira, megjelenésére pedig április folyamán számíthatunk. A profi egér listaára 99,99 euró lesz, idehaza pedig 31 999 forintért lehet majd megvásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward