UV szenzorral érkezhet az Apple iWatch

A viselhető okoseszköz rendkívül vonzó lesz, érkezésére pedig a harmadik negyedév folyamán számíthatunk, ha hitelesek az informátorok értesülései.

UV szenzorral érkezhet az Apple iWatch

Az Apple okosórájával kapcsolatban egy ideje viszonylagos csend van, most azonban újabb pletykák röppentek fel, amelyek meglepő információkat közölnek. Az Apple iWatch várhatóan tartalmaz majd UV sugárzás érzékelőt, amellyel a rendszer mérheti, viselőjét mekkora UV sugárzás éri. Az UV szenzorra támaszkodva az iWatch figyelmeztetést küldhet viselőjének, ha az UV sugárzás mértéke miatt a bőrégés veszélye magas szintre ugrik. A források szerint az érzékelő a Silicon Labs műhelyében készült.

A Silicon Labs még február folyamán jelentette be az UV szenzort, ami a vállalat szerint a piac első egychipes digitális UV Index érzékelője. Az újdonság egyéb érdekes tulajdonságokkal is rendelkezik, így például képes vérnyomásmérésre, pulzusmérésre és véroxigénszint mérésre is. Az újdonság emellett a környezeti fény vagy infravörös fény segítségével gesztus alapú vezérléshez is bevethető. A sokoldalú chip rendkívül apró, mindössze 2 x 2 milliméternyi területet visz el.

A DigiTimes informátorai szerint az Apple okosórája az idei év harmadik negyedévében rajtolhat el. A vállalat a termékből még idén 65 millió darabot szeretne értékesíteni, a gyártást pedig a Quanta Computer végzi majd. Az érintőkijelzőt a TPK gyártja, maga a processzor pedig az Apple szakembereinek munkája, gyártásáról pedig a Samsung gondoskodik. Az iWatch alkatrészeinek szállítása várhatóan augusztusban kezdődik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward