Ütős projektorokat mutatott be az Acer

A vállalat háromféle projektorról rántotta le a leplet, amelyek közül mindegyik más tulajdonsággal próbál kiemelkedni.

Ütős projektorokat mutatott be az Acer

Az Acer három új projektort mutatott be a New Yorkban megrendezett nemzetközi sajtókonferenciáján, amelyek között több érdekes modell sorakozik. A legérdekesebb kétségkívül a K138ST típusjelzéssel ellátott modell, amely ledes alapokon nyugszik, és a világon elsőként alkalmaz környezeti-fény érzékelőt. Rajta kívül bemutatkozott még az ultrarövid vetítési távolságú U5320W modell, illetve az 1080P-s P5515 is, ami fokozott trapézkorrekcióval dolgozik.

Acer K138ST – Kis méret, nagy tudás

A LED alapokon nyugvó apróság kisebb, mint egy A4-es lap, mégis elég nagy tudású. Az új projektor mindössze 0,75 kilogrammot nyom a mérlegen, és kis távolságról is nagy képátlójú képet tud kivetíteni: a termék 1,7 méterről akár 100 hüvelykes képátlójú képpel is meg tudja örvendeztetni nézőit.

A ledes DLP projektor mindössze 240 x 147 x 59 milliméteres mérettel bír, natív felbontása pedig WXGA, azaz 1280 x 800 pixeles. Az újdonság 100 000:1 dinamikus kontrasztarány és 800 ANSI lumenes maximális fényerősség mellett üzemel, a fényforrás élettartama pedig nagyjából 20 000 üzemórára tehető. Az ECO üzemmód alkalmazása mellett a fényerősség maximális értéke 640 ANSI lumenre csökken, viszont a LED élettartama megnő, méghozzá 10 000 üzemórával. Az új projektor normál üzemmódban 33 dB(A) zajszintet generál.

A LumiSense+ eljárás jóvoltából a rendszer a környezeti-fény érzékelő segítségével dinamikusan tudja módosítani a különböző képi paramétereket, így a kép mindig az adott fényviszonyokhoz igazított minőségben jelenik meg. A fedélzeten DTS Sound támogatással ellátott sztereó audió rendszer is helyet kapott, vidó bemenetek tekintetében pedig MHL kompatibilis HDMI port, illetve D-Sub port áll rendelkezésre. A csatlakozók között találunk még 3,5 milliméteres jack audió be- és kimenetet, illetve egy USB portot is. A sort egy Kensington Lock port zárja. A repertoárban Bluetooth támogatás is van, így vezeték nélkül is továbbíthatunk audió tartalmakat a közeli Bluetooth hangfalra vagy a Bluetooth támogatással felvértezett házimozi rendszerre.

Az új projektor Európában várhatóan nyáron jelenik meg, ára pedig 699 euró magasságában helyezkedhet el.

Acer U5320W – Nagy kép közelről

Az Acer egy második WXGA felbontással dolgozó projektort is bemutatott, amelynek különlegessége, hogy nagyon közelről tud nagy képátlójú képet kivetíteni: 23 centiméteres távolságból is használható már, 80 centiméteres távolságból pedig akár már 100 hüvelykes képátlójú képet is nyújthat.

Ez a projektor 3000 ANSI lumenes maximális fényerősséggel büszkélkedik és rendkívül jó képminőséget kínál, de audió rendszere sem szégyenkezhet, hiszen két darab 10 wattos hangszóróra támaszkodik. Az újdonság normál módban 3000 üzemórás, ECO módban pedig 4000 üzemórás lámpaélettartammal büszkélkedik, de ExtremeEco üzemmóddal akár 6000 üzemórás élettartam is kicsikarható a 240 wattos Philips UHP lámpából.

Az új projektor kiváló választás lehet előadótermi felhasználásra, ahol akár az Acer SmartPen II-vel is kombinálhatjuk, így kiaknázhatóvá válnak az interaktív írásban rejlő lehetőségek – mindezt egyidejűleg akár két, párhuzamosan dolgozó felhasználóval is megvalósíthatjuk.

Az U5320W modell 339 x 323 x 237 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 5,5 kilogramm. Üzemi zajszint tekintetében normál módban 33 dB(A), ECO módban pedig 27 dB(A) értékre kell felkészülni. A termék videó bemenetei között kompozit, S-Videó, HDMI/MHL és D-Sub port egyaránt jelen van. Extraként DLP 3D támogatás is rendelkezésre áll, csak úgy, ahogy a K138ST esetében is.

Az újdonság néhol már kapható – árcéduláján ezeken a helyeken 266 angol fontos összeg olvasható.

Acer P5515 – Kristálytiszta képmegjelenítés bármilyen helyiségben

A harmadik projektor Full HD felbontásával, 4000 lumenes fényerejével, illetve fejlett trapéz- és sarokkorrekciójával próbál kiemelkedni a tömegből. A közepes méretű tárgyalókba szánt projektor több előre beállított profillal rendelkezik, képminőségére pedig aligha lehet panasz – még aszimmetrikus felületeken is optimális képminőség érhető el. Az új projektor fedélzetén két darab 10 wattos hangszóróból álló sztereó audió rendszer is helyet kapott.

Ez a példány 314 x 223 x 93 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 2,5 kilogramm. Fedélzetén egy 260 wattos UHP lámpa teljesít szolgálatot, ami normál üzemmódban 3000-, ECO üzemmódban pedig 4000 üzemórán át képes dolgozni.

Az újdonság rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ám várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Közös tulajdonságok

Mindhárom projektor rendelkezik Acer ColorBoost3D technológiával, ami az életszerű színekről gondoskodik, míg az Acer ColorSafe II a színhűség megtartására törekszik. Az Acer DynamicBlack jóvoltából, az egyes képkockák elemzésével dinamikusan módosítja a rendszer az izzó paramétereit annak érdekében, hogy a feketeárnyalatok mindig optimálisan jelenhessenek meg.

Az új projektorok az opcionális vezeték nélküli kiegészítő jóvoltából vezeték nélküli tartalommegjelenítésre is képesek, ami Windows 8.1, illetve Android 4.2.2 alapú eszközökkel vehető igénybe. Az Acer eDisplayPro jóvoltából egyidejűleg akár négy eszköz is csatlakozhat a rendszerhez, ami ideális a párhuzamos képi megjelenítéshez. Az Acer WirelessHD szett jóvoltából veszteségmentes 1080p-s felbontás és 3D támogatás mellett is élvezhetjük a különböző tartalmakat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward