Ütős noteszek a Sony műhelyéből

A Sony három különleges, rendkívül kompakt és kecses noteszgépet mutatott be, amelyek mindhárman igazán vonzóra sikeredtek.

Ütős noteszek a Sony műhelyéből

A VAIO Pro sorozat két tagja a nagysikerű VAIO Z család tagjainak helyét veszi át, míg a VAIO Duo 13 a sokat kritizált VAIO Duo 11 helyére érkezik.

Sony VAIO Pro 13

A vállalat eddig is ismert és elismert név volt az ultrahordozható noteszgépek piacán és ez a tendencia a jelek szerint a jövőben is folytatódni fog - már amennyire ez megítélhető a három újdonság napvilágot látott tulajdonságai alapján.

Sony VAIO Pro 13
Sony VAIO Pro 13

Nézzük először a VAIO Pro család tagjait. A 11 és 13 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkező modellek mindketten 1080p-s Triluminos kijelzőt kaptak, ami gazdag színvilágot kínál és széles színtartomány lefedésére képes, de ez IPS alapú kijelzőktől nem meglepő. Érdekesség egyébként, hogy a 13 colos példány kap érintőkijelzőt is, 11 colos társa azonban mentes lesz az efféle úri huncutságtól.

Sony VAIO Pro 11
Sony VAIO Pro 11

A VAIO Pro 11 és a VAIO Pro 13 esetében szénszálas házat alkalmazott a gyártó, így nem csoda, hogy a termékek rendkívül könnyűek lettek: előbbi mindössze 870 grammot, utóbbi pedig 1060 grammot nyom a mérlegen. A feketében és ezüstben érkező újdonságok - amelyekkel a Sony cseppet sem titkolja, ahogy az Apple MacBook Air noteszeinek szeretne konkurenciát állítani - igényes felépítéssel rendelkeznek, csuklótámaszuk például szálcsiszolt alumíniumból van.

Sony VAIO Pro 11

A termékek a VAIO Z sorozat tagjaival ellentétben diszkrét videovezérlőt, azaz videokártyát sajnos nem tartalmaznak, így muszáj beérni az adott Haswell APU integrált videó vezérlőjének teljesítményével. A noteszgépek Core i5-ös, illetve Core i7-es sorozatú processzort kaphatnak, amelyhez némi DDR3-as rendszermemória is jár. Az adatok tárolásáról különböző kapacitású SSD meghajtók gondoskodhatnak - a Pro 13 esetében még PCI Express alapú SSD is szerepel a listán, így ez az első olyan szuperkecses noteszgép, amelyben PCIe alapú SSD meghajtó dolgozik. Optikai meghajtót sajnos egyik példány sem rejt, de ez vastagságukat látva aligha meglepő. A Haswell alapú Windows 8-as konfigurációk közül a VAIO Pro 11 14 órányi, a VAIO Pro 13 pedig 13 órányi üzemidőt kínál egyetlen teljes akkumulátortöltéssel.

Sony VAIO Duo 13
Sony VAIO Duo 13

A fenti két noteszgép mellett a VAIO Duo 13 is bemutatkozott, ami tulajdonképpen nem más, mint egy konvertibilis ultrabook, amelynek kijelzője a Sony ötletes kijelző zsanérjának köszönhetően akár egy ujjal is rácsukható a billentyűzetre - méghozzá akár kijelzővel kifelé is.

Sony VAIO Duo 13
Sony VAIO Duo 13

A táblaként is helytálló VAIO Duo 13 esetében komoly fegyvertény, hogy a termék a VAIO Duo 11-hez hasonló mérettel rendelkezik, hiába kínál 11 colos helyett 13 colos képátlójú LCD kijelzőt. Az 1330 grammos konvertibilis ultrabook Haswell APU egységgel érkezik, az adatok tárolásáról pedig SSD segítségével gondoskodik. Az egyetlen teljes akkumulátortöltéssel elérhető akkumulátoridő ennél a modellnél nagyjából 10 órára tehető.

Sony VAIO Duo 13
Sony VAIO Duo 13

A fehérben, illetve feketében érkező újdonság szénszálas házat kapott, érintőkijelzőjéhez pedig aktív digitalizáló toll is jár. A termék a felsoroltak mellett - fenti társaihoz hasonlóan - Exmor RS képérzékelő lapkával ellátott kamerát is kapott, ami ebben az esetben nem kevesebb, mint 8 megapixeles felbontással bír. Jópofa dolog, hogy a kamera segítségével dokumentumokat is szkennelhetünk - a funkció biztosításáról a CamScanner alkalmazás gondoskodik.

Sony VAIO Duo 13
Sony VAIO Duo 13

Közös tulajdonság a három új noteszgép esetében, hogy mindhárman háttérvilágítással ellátott billentyűzetet kaptak, mindhárman rendelkeznek NFC chippel és WiFi adapterrel, sőt, a jelek szerint még Bluetooth támogatás is jár majd hozzájuk.

A Windows 8 alapú, Haswell APU egységgel szerelt termékek közül a VAIO Pro 11 1150 dollárba, a VAIO Pro 13 1250 dollárba, a konvertibilis VAIO Duo 13 pedig 1399 dollárba kerül majd. Ezek az összegek természetesen induló árak. Az új noteszek árusítása június kilencedikén kezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward