Ütős munkaállomás alaplap két darab 10 GbE porttal

Az ASUS új alaplapja nagyon erős felszereltséggel érkezik, amelynek része a két darab 10 Gigabites Ethernet port is.

Ütős munkaállomás alaplap két darab 10 GbE porttal

Az ASUS egy nem mindennapi munkaállomás alaplapot mutatott be, amely nagyon jó felszereltséggel érkezik, extraként pedig két darab 10 Gigabites Ethernet portot is tartalmaz, ami igazi kuriózum ebben a szegmensben.

ASUS X99-E-10G WS

Noha ízig-vérig munkaállomás alaplapról van szó, mégsem C236-os, hanem X99-es lapkakészlet adja a termék alapját, de a felszereltségre így sem lehet panasz. A különböző vezérlőket, a lapkakészletet, illetve a VRM áramkör alkatrészeit igényes, hőcső alapú hűtés fedi, így a stabilitással ebből a szempontból nem igazán lehet gond.

ASUS X99-E-10G WS

A termék legnagyobb különlegességét az Intel X550-T2 vezérlő adja, ami az X540-T2-höz képest már nem PCI Express 2.0 x8, hanem PCI Express 3.0 x4 kapcsolatot használ, cserébe pedig két darab 10 GbE portot ad, méghozzá RJ-45-ös csatlakozók formájában. Az alaplap LGA-2011 v3-as processzorfoglalattal érkezik, fedélzetén pedig Broadwell-E családba tartozó processzor éppúgy helyet kaphat, mint Xeon E5 v4 sorozatú. Az új alaplap bővítőhelyek terén sem kispályás, ugyanis 7 darab PCI Express 3.0 x16-os porttal bír, fedélzetén pedig két darab PLX8747-es PCIe swhitch is helyet kapott, így akár négykártyás PCI Expresss 3.0 x16-os rendszer is építhető, teljes sávszélességgel dolgozó slotokkal. Alternatív módon x16/x8/x8/x8/x8/x8/x8 módban is működnek a slotok, az elsődleges, azaz nagyobb sávszélességet kínáló példányok mögött pedig piros led világít, így könnyebb eligazodni. A slotok végén található rögzítő fülek átlátszóak, maguk a slotok pedig erősítést kaptak, vagyis strapabíróbbak, ellenállóbbak, mint hagyományos társaik.

ASUS X99-E-10G WS

Az új alaplap elegendő sávszélességet kínál ahhoz, hogy a fentiek mellett egy PCI Express 3.0 x4 alapú U.2 és M.2 típusú csatolót is kiszolgáljon, de ezzel egy időben az X550-T2-es vezérlő sem marad sávszélesség nélkül. A SATA adattárolókat 10 darab SATA 6 Gbps-os port várja, az alaplapon pedig két darab USB 3.0-s tüskesor is jelen van.

ASUS X99-E-10G WS

A hátlapi portok között a két darab 10 GbE csatlakozó mellett egy USB 3.1 Type-A, egy USB 3.1 Type-C, valamint négy USB 3.0-s csatlakozó is található, a sort pedig az analóg audió portok, illetve az optikai audió kimenet zárja.

Az ASUS X99-E-10G WS rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 650 dollár körül helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward