Ütős Brazos alaplap az ASUS kínálatában

Ütős Brazos alaplap az ASUS kínálatában

A Gigabyte és az MSI után most végre az ASUS is bemutatta saját Brazos platform köré épülő alaplapját, amely a fotók és a specifikációk ismeretében túlzás nélkül nevezhető egy igen komoly megoldásnak. A pici alaplap az E35MI-I Deluxe nevet kapta és természetesen mini-ITX formátummal rendelkezik, így ez is nyugodtan választható egy pici, helytakarékos asztali gép, vagy egy HTPC konfiguráció alapjául.

Ami elsőre feltűnhet a fotók megtekintésekor, az nem más, mint hogy a gyártó aktív hűtés helyett passzív, hőcsöveken és alumínium lamellákon alapuló passzív hűtőt alkalmazott a termék esetében, így az E-350-es Zacate APU és a Hudson M1-es lapkakészlet hűtése teljesen hangtalanul történik. Csak úgy, mint az összes többi passzív hűtővel ellátott alaplap és videokártya esetében, úgy ennél a terméknél is érdemes gondoskodni a megfelelő rendszerhűtésről annak érdekében, hogy a meleg nyári napokon se legyen probléma a rendszer hőmérsékletével. Az ASUS termékén két darab normál DDR3-as memóriafoglalatot találunk, amelyekben DDR3-1333 MHz-es asztali memória modulok helyezhetőek el. A bővítőhelyek között ezúttal csak egy PCI Express 2.0 x16-os slot lapul, ami akkor jön jól, ha a Zacate APU Radeon HD 6310-es integrált videó vezérlőjét egy erősebb videokártyával szeretnénk kiváltani.

Az alaplapon öt darab SATA 6 Gbps-os portot találunk, de a hátlapi kivezetések között egy 6 Gbps-os eSATA csatlakozó is megbújik. Ha már a hátlapi kivezetéseknél tartunk, foglalkozzunk velük is. A hátlapon rengeteg csatlakozót találunk, amelyek között a 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter antenna csatlakozói mellett egy PS/2-es port lapul két darab USB 2.0-s csatlakozó társaságában. Az alaplap ezen kívül optikai audió kimenettel, egy DVI és egy HDMI videó kimenettel, analóg Jack audió kimenetekkel, két darab USB 3.0-s porttal, az említett eSATA 6 Gbps-os porttal, további két darab USB 2.0-s csatlakozóval és egy Gigabites Ethernet porttal is rendelkezik. Az alaplapon tüskesor formájában további két USB 3.0-s portot is találunk, amelyek ideálisak előlapi USB 3.0-s kivezetésekhez történő felhasználásra, de rajtuk kívül a repertoárban még egy Bluetooth vezérlő is helyet kapott.

A Turbo Key II kapcsolónak köszönhetően igény esetén könnyedén tuningolhatjuk is a rendszert. A hírek szerint az ASUS műhelyében ebből az alaplapból készül egy szerényebb változat is, amelyről hiányzik majd néhány extra szolgáltatás, mint például a 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter.

A friss termék várható áráról és várható megjelenéséről egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward