USB Type C porttal ellátott monitorok Lenovo módra

Az egyik újdonság nem csak WiGig támogatással, de akár vezeték nélküli töltővel felvértezett talpazattal is kérhető lesz.

USB Type C porttal ellátott monitorok Lenovo módra

A Lenovo két új monitort mutatott be, amelyek mindketten a ThinkVision sorozatot erősítik, különlegességük pedig az, hogy megkapták a sokoldalú USB-C portot.

Az USB Type C porton keresztül nem csak a videó jel továbbítása oldható meg, hanem ezzel egy időben adatátvitel is folytatható, sőt, a 100 watt maximális teljesítményt biztosító PowerDelivery 2.0 szabvány jóvoltából még a csatlakoztatott noteszgép akkumulátora is tölthető – mindezt egyetlen kábelen keresztül. Persze a két új monitor fedélzetén egyéb érdekességek is lapulnak.

A kisebbik modell a ThinkVision X24 Pro nevet kapta. Ez a példány „keretnélküli” kivitelben érkezik, azaz kávája nagyon vékony lesz, de azért egy Intel RealSense 3D kamera is elfér benne, így kiaknázhatóak a Windows Hello arcfelismerő szolgáltatásában rejlő lehetőségek. A 23,8 hüvelykes képátlójú LCD panel IPS alapokon nyugszik és 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, az adott rendszerhez pedig Mini DisplayPorton vagy USB-C porton keresztül kapcsolódik.

Az elegáns monitorhoz néhány extra kiegészítőt is kínál majd a gyártó. Az egyik egy monitortalpba integrált vezeték nélküli akkumulátortöltő, amivel a kompatibilis okostelefonokat vagy táblákat lehet tölteni. Az egyelőre nem derült ki, hogy ez az egység pontosan milyen technológiát alkalmaz, de erősen valószínű, hogy a népszerű Qi adja az alapot. A másik érdekes kiegészítő egy speciális dokkoló, amit a monitor aljára csatlakoztatva WiGig támogatáshoz juthatunk, így a kijelző vezeték nélkül kapcsolódhat az adott noteszgéphez.

Az új monitor a felsoroltakon kívül két darab 3 wattos beépített hangszóróval és beépített dupla tömbmikrofonnal is rendelkezik. A termék szállítása májusban indulhat meg, alapára pedig 399 dollár lesz. Az opcionális WiGig Bar 250 dollárba, a vezeték nélküli akkumulátortöltővel ellátott talp pedig 150 dollárba kerül majd.

A második kijelző már 27 hüvelykes képátlóval érkezik, és a Think Vision X1 nevet viseli. Az X1 jelölés az ultravékony noteszgépek és táblák szegmenséből már ismerős lehet, ezt a monitor 7,5 milliméteres vastagságával érdemelte ki. A 27 hüvelykes képátlójú kijelzőt felül és oldalt 2 milliméter széles káva veszi körbe, így kvázi „keretnélkülinek” mondható. A 10-bites IPS panel 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, maximális képfrissítési rátája pedig 60 Hz. A termék az sRGB színteret 99%-ban képes lefedni, az adott rendszerhez pedig USB-C, HDMI 2.0, vagy DisplayPort 1.2a porton keresztül képes kapcsolódni. A panel 1300:1 tipikus kontrasztarány, illetve 300 cd/m2-es fényerősség mellett dolgozik, és elsőként érdemelte ki a TUV Eye-Comfort minősítését.

Az új monitor rendhagyó 1080p-s webkamerát kap, ami ledes visszajelzőt éppúgy tartalmaz, mint optikát lefedő takarólapot, így egészen biztosan csak akkor közvetít képet, ha kifejezetten akarjuk. A fedélzeten egyébként van még négy darab USB 3.0-s port, valamint két darab 3 wattos beépített hangszóró is.

A ThinkVision X1 várhatóan 799 dolláros alapáron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward