USB-ről táplálható 4 TB-os mobil külső adattár RAID0 móddal

A Seagate új külső adattárolója két mobil merevlemezt tartalmaz, de tápellátásához elég egyetlen USB kábel – amelyen kersztül egyébként az adatátvitel is zajlik.

USB-ről táplálható 4 TB-os mobil külső adattár RAID0 móddal

[left ]A Seagate egy különleges mobil külső merevlemezzel jelentkezik, amely hatalmas adattároló kapacitást kínál, mégis USB porton keresztül oldja meg az adattovábbítást, illetve a tápellátást is. Az új adattároló 4 TB-os külső adattároló kapacitást kínál az adott rendszer számára, amit két darab 2,5 colos mobil merevlemez segítségével biztosít.

A Backup Plus Fast 4 TB névre hallgató újdonság a 4 TB-os mobil külső merevlemezek szegmensében a fentiek miatt igazi különlegességnek számít. Eddig ekkora adattároló kapacitást rendszerint csak 3,5 colos asztali merevlemezre támaszkodó külső merevlemezektől láthattunk, amelyeknek megvan az a hátránya, hogy működésükhöz külső tápadapterre is szükség van, hiszen az asztali merevlemez tápellátása USB porton keresztül – egyelőre – nem oldható meg. Az új USB szabvány persze majd javít a helyzeten, de az még odébb lesz.

A Seagate újdonsága egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül oldja meg az adatátvitelt és ugyanezen a kábelen keresztül szerzi be a merevlemezek működéséhez szükséges áramot is. A fekete ház belsejében lapuló 2 TB-os merevlemezek RAID 0 módban üzemelnek, így a rendszer maximum 220 MB/s-os adatátviteli sebesség biztosítására képes, ami meglehetősen tekintélyes érték. Persze a gyártó azokra a konfigurációkra is gondolt, amelyeknél nem áll rendelkezésre USB 3.0-s port, ezeknél egyszerre két USB portra kapcsolódik a Backup Plus Fast 4TB.

A 116,85 x 81,28 x 22,35 milliméteres mérettel rendelkező mobil külső adattároló mellé jár a Seagate Dashboard alkalmazásának legfrissebb kiadása, amely újításként mobileszközök tartalmáról – fotókról, videókról és egyebekről – is képes biztonsági mentést készíteni. Utóbbihoz szükség van az ingyenes Seagate backup app használatára is. Persze nem biztos, hogy jó ötlet egy RAID0 módban működő külső adattárolóra helyezni a fontosabb adatok biztonsági másolatát, hiszen ha beüt a krach, akkor búcsút mondhatunk adatainknak.

Az új adattároló NTFS fájlrendszerrel formázva érkezik és mind Windows, mind pedig Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis – utóbbiakhoz egy NTFS drivert is mellékel a Seagte.

A Seagate újdonsága három év garanciával érkezik és 300 dollárba kerül.[/left]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward