USB-IF Fast Charging: szabványos logó és teljesítmény-jelzés

Az USB-IF jóvoltából könnyebb lesz eldönteni, a kiszemelt USB-s töltő megfelel-e eszközeink igényeinek.

USB-IF Fast Charging: szabványos logó és teljesítmény-jelzés

Galéria megnyitása Fotó: AnandTech

Az USB portos töltők piacán elég nagy a kavarodás, ugyanis több szabvány, illetve számos gyártói magánakció nehezíti a vásárlók tájékozódását, így a piaci kép egyelőre eléggé kusza. Az USB-IF ezen próbál változtatni már 2016 óta, amikor is új programokat jelentettek be, majd az idei CES alkalmával ismét mutatkoztak törekvések az átláthatóság megteremtésére. A munka első gyümölcsei lassan végre kezdenek beérni, ugyanis az USB-IF segítségével már készülnek is az első olyan töltők és gyorstöltők, amelyek szabványos logót alkalmaznak, amely alatt a maximális töltőteljesítmény is megjelenik.

A gyártópartnerek támogatására 11 darab minősített tesztközpontot hoztak létre világszerte, ahol nem csak a töltőszabványoknak való megfelelőséget ellenőrzik a különböző eszközök esetében, de azt is, hogy mely teljesítménykategóriába tartoznak. Ez sokkal tisztább képet eredményez majd a fali töltők, az autós töltők, illetve az egyéb töltőállomások esetében, hiszen ránézésre tudható lesz, hogy az adott eszköz megfelel a szabványoknak, valamint az is, mekkora maximális töltőteljesítményt nyújt, így a vásárlók sokkal magabiztosabban és egyszerűbben választhatnak töltőt, ami tökéletesen passzol saját eszközeik igényeihez.

A Computexen már fel is tűntek az első hitelesített töltők, amelyek között 25 wattos, 27 wattos, 35 wattos, 45 wattos és 64 wattos modell egyaránt jelen volt. Az eszközök az USB Power Delivery Programmable Power Supply szabványt is támogatják, így a töltő és az eszköz hatékonyan kommunikálhatják egymás felé az igényeiket és a szolgáltatásaikat, ezáltal több USB-PD töltőszint is használhatóvá válik. Az eszköz kérheti a maximális töltőteljesítményt, de ha ezzel nem kompatibilis, akkor saját igényeit közölve számára megfelelő töltőáramot is kaphat a töltőtől.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

Az új logóval ellátott töltők, amelyeknél a maximális töltőteljesítmény is fel lesz tüntetve, rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward