USB 3.0-s hiba a Haswell platformnál: új PCH-ra lesz szükség?

A korábban említett USB 3.0-s hiba csak hardveresen javítható, azaz új revízióra lesz szükség a Lynx Point PCH esetében.

USB 3.0-s hiba a Haswell platformnál: új PCH-ra lesz szükség?

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Haswell APU egységekhez készített platform esetében, amely az intel nyolcas sorozatú lapkakészleteire épül, egy meglehetősen kellemetlen USB 3.0-s hibára derült fény.

A kellemetlenség javításához új PCH kiadásra lesz szükség

A hiba röviden azt eredményezi, hogy a Lynx Point platformvezérlő chip (PCH) beépített USB 3.0-s vezérlője ledobja a hozzá csatlakozó külső USB 3.0-s eszközöket, ha az adott rendszert S3-as (Suspend-to-RAM) alvó állapotból felébresztjük. Ahhoz, hogy az adott eszközöket újra használhassuk, ismét csatlakoztatnunk kell őket a rendszerhez. A jelenség adatvesztéssel nem, mindössze némi kellemetlenséggel jár, gond maximum akkor lehet, ha szerkesztettünk egy fájlt a csatlakoztatott eszközön.

Sajnos a hiba a jelek szerint nem javítható máshogy, csak hardveresen: a Lynx Point vezérlőből, ami a nyolcas sorozatú Intel lapkakészletek alapjául szolgál, mindenképpen egy friss változatot kell készíteniük a gyártó mérnökeinek. Információink szerint ez a hiba nem veszélyezteti a nyolcas sorozatú Intel lapkakészletek, illetve az LGA-1150-es tokozással érkező Haswell APU egységek korábban beharangozott rajtját, ugyanis a gyártó kellemetlenségként fogja fel a kérdést, amit majd a Lynx Point platformvezérlő chip egyik későbbi revíziójában javít ki. Ez tehát azt jelentheti, hogy az első nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapoknál jelen lesz a hiba.

Régebben is volt már ilyen: a hatos sorozatú lapkakészletek korábban SATA 3 Gbps-os hibától szenvedtek

A fenti probléma sajnos nem egyedülálló, ugyanis korábban, mikor 2011-ben megjelentek a hatos sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok, akkor a Cougar Point PCH esetében a beépített SATA 3 Gbps-os vezérlővel volt probléma, igaz, az komolyabb volt, hiszen adatvesztéssel is járt. Akkoriban a gyártó garanciális visszahívás keretén belül rendezte a problémát, majd kiadta elkészítette a Cougar Point PCH B3-as revízióját, amelynél már hibátlanul üzemelt a beépített SATA 3 Gbps-os vezérlő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward