USB 3.0-s Full HD monitorral jelentkezik az AOC

Az 1080p-s kijelző 15,6 hüvelykes képátlóval rendelkezik, működtetéséhez pedig csak egyetlen USB 3.0-s portra és egy USB 3.0-s kábelre van szükség.

USB 3.0-s Full HD monitorral jelentkezik az AOC

Kétségtelen tény, hogy sok esetben jön jól, ha az adott konfiguráció egy helyett kettő vagy több monitorral rendelkezik. Asztali számítógépek használata mellett viszonylag könnyű többmonitoros rendszert építeni, de a mobil felhasználók esetében már nem ennyire egyszerű a helyzet: az extra kijelzőt nehéz hordozni, plusz nem is mindenhol lehet munkára fogni – vagy helyhiány, vagy áramhiány miatt, rosszabb esetben mindkettő akadályozza a sikert.

Az AOC legújabb terméke frappáns megoldás lehet, ha viszonylag nagy képátlóval és felbontással rendelkező másodlagos kijelzőre vágyunk, amit esetenként a lehetőségekhez mérten könnyű magunkkal cipelni. A 15,6 hüvelykes HD Pro monitor kellően kompakt, képátlója kellően nagy, 1080p-s felbontására pedig az esetek többségében szintén nem lehet panasz – az USB 3.0-s AOC monitorok között eddig ekkora felbontású modell nem is volt. Ez a monitor nem csak kompakt felépítése miatt lehet jó választás, hanem azért is, mert egyetlen USB 3.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez – ezen a kábelen keresztül zajlik a tápellátás és a tömörített videófolyam fogadása is. A termék a DisplayLink szabadalmaztatott jeltömörítő technológiájával éri el, hogy egyetlen USB 3.0-s porton keresztül elérhető legyen az 1080p-s felbontású videófolyam, plusz a kijelző tápellátása is biztosított lehessen.

Persze az éremnek ezúttal is két oldala van, hisz a monitor nagyon hasznos, nagyon ötletes, de azért sajnos vannak hiányosságai. Ilyen hiányosság a 11 ezredmásodperces GtG válaszidő, ami nagyon lassúnak tűnik, de ettől még sok területen lehet eredményesen használni. Ennél nagyobb probléma, hogy a 60 Hz-es fix képfrissítési ráta mellett üzemelő LCD panel csak 262 000 színárnyalat megjelenítésére képes, azaz fotó- és videószerkesztésre nem alkalmas, amennyiben fontos a színhű kép – márpedig ezeken a területeken rendszerint fontos. A kijelző fényerőssége 300 cd/m2-es értéket képvisel, ami kiemelkedő ezen a területen, a tipikus kontrasztarány értéke pedig 500:1. Irodai munkára, egyszerűbb elemzői feladatokra, illetve egyéb olyan munkára, ahol nem jelentenek hátrányt a monitor képességei, kifejezetten jó választás lehet a könnyedén hordozható, egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül működtethető kijelző. Extra tulajdonság, hogy a 90 fokos vízszintes és 65 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkező monitort a VESA 75 támogatás jóvoltából akár fali konzolra vagy asztali állványra is fel lehet szerelni. A hátlapba épített, kihajtható állvány 15 és 30 fok közötti kijelző-döntésre ad módot, sőt, a vízszintes mellett függőleges pozíciót is biztosíthat a kijelző számára, automatikus pivot funkcióval – vagyis a kép a monitor elfordításakor szintén portré módba vált.

Az AOC 15,6 hüvelykes képátlójú HD Pro kijelzője sajnos nem lesz olcsó, hisz listaárát 200 dollárban állapították meg, de így is számíthat némi érdeklődésre, mert a koncepció alapjaiban véve nagyon jó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward