USB 3.0-s dokkoló állomással rukkolt elő az ASUS

Az ASUS USB 3.0-s dokkolója nem csak noteszgépekhez, hanem akár asztali számítógépekhez is használható.

USB 3.0-s dokkoló állomással rukkolt elő az ASUS

Az ASUS egy érdekes, ötletes kiegészítőt mutatott be, ami nem más, mint egy USB 3.0-s dokkoló állomás. A noteszgépekhez és asztali számítógépekhez egyaránt használható HZ-2-es dokkoló egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez és számos hasznos portot kínál, amelyekkel a PC funkcionalitása kibővíthető, a noteszgépből pedig asztali munkaállomás varázsolható.

A feketében érkező dokkoló 33,5 x 6,5 x 2,4 centiméteres mérettel bír, tömege pedig mindössze 280 gramm. A termék noteszgépek esetében állítható dőlésszögű állványként is funkcionál, hála a levehető tartólábaknak, így sokkal kényelmesebb lehet a gépelés, sőt, ezzel egy időben a noteszgép szellőzése is javul, hiszen az alul felszabaduló helyen keresztül hatékonyabban zajlik a levegőcsere.

A HZ-2-es modell a legújabb driver és firmware jóvoltából a Windows 8.1-es operációs rendszerekkel is kompatibilis, de természetesen korábbi Windowsokkal is kényelmesen használható. A HZ-2 persze nem csak az USB 3.0-s, hanem az USB 2.0-s eszközökkel, illetve konfigurációkkal is kompatibilis, de azt nem tudjuk ilyenkor milyen limitációkkal kell számolni. A készülék portjai között egy HDMI, illetve egy D-Sub videó kimenet sorakozik, de ezeken kívül egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatlakozó, két darab USB 3.0-s port, valamint három darab USB 2.0-s port is lapul rajta.

A sorból szerencsére a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik, így az újdonság igen ütőképes kiegészítőnek tekinthető. Az USB-s eszközöket könnyedén tölthetjük a dokkoló állomáson keresztül, még úgy is, ha a notebook ki van kapcsolva, vagy éppen nem csatlakozik a dokkolóhoz. A gyorstöltő port kikapcsolt notebook mellett 1,5 ampernyi áramerősség leadására képes, hála a külső tápadapternek. A dokkolót irodában Kensington Lock port segítségével védhetjük a tolvajokkal szemben.

Az ASUS USB 3.0 HZ-2 Docking Station névre keresztelt kiegészítője rövidesen kapható lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen árcédulával érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward