USB 2.0 vezeték nélkül

A Gefen tegnap jelentette be új alkotását, ami nem más, mint egy USB-jelek vezeték nélküli továbbítására alkalmas készülék, a Wireless USB Extender, amely 30 méteres körzeten belül képes feleslegessé tenni a kábeleket.

USB 2.0 vezeték nélkül

A Gefen tegnap jelentette be új alkotását, ami nem más, mint egy USB-jelek vezeték nélküli továbbítására alkalmas készülék, a Wireless USB Extender, amely 30 méteres körzeten belül képes feleslegessé tenni a kábeleket. Az adó-vevő rendszer teljesen plug and play alapú; a gyártó elmondása szerint a teljes működőképesség fenntartása mellett alkalmas minden megszokott periféria hatótávolságának kiterjesztésére, a billentyűzettől az egéren át a nyomtatóig. 802.11a, b, g, n és Extreme USB technológiákon alapuló rádióközvetítéssel dolgozik, legfeljebb négy távoli USB eszközt képes kezelni és külön driver-programokat sem igényel.

Magát az adót ugyan még a hagyományos módon, egy kurta kábellel kell csatlakoztatni a számítógéphez, de aztán a 4-portos vezeték nélküli vevő hubot már bárhova tehetjük az említett 30 méteren belül és bármilyen négy USB 2.0 eszközt csatlakoztathatunk hozzá. A cég megjegyezte még azt is, miszerint a helyi és a távoli eszközök 5 voltos energiaforrásokkal működnek.

A Gefen Wireless USB Extender emellett teljesen platformfüggetlen is, mivel Mac OS X, Windows XP, Windows Vista és Linux alatt is ugyanolyan jól működik, valamint egyaránt támogatja a lassabb és a gyorsabb (v1.1 és v2.0) USB perifériákat is, adatátviteli sebesség terén pedig 54Mbps-et nyújt. Az ára pedig kereken 400 dollár (kb. 74.000 Ft) és két év garanciát vállalnak rá.

A cég szerint ez az eszköz "az ideális megoldás minden olyan helyzetben, ahol a kábelek használata a legkevésbé sem kívánatos, mivel a maga 54Mbps adatátviteli sebességével valóban vonzó alternatíváját kínálja a vezetékes megoldásoknak."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward