Uralja a netbook szegmenst a Windows

A Microsoft több mint 90 százalékos részesedésével gyakorlatilag kézben tartja az egész netbook szegmenst.

Uralja a netbook szegmenst a Windows

A Microsoft több mint 90 százalékos részesedésével gyakorlatilag kézben tartja az egész netbook szegmenst.

A redmondi szoftveróriás állítása szerint az eladott netbookok 96 százaléka a Windows operációs rendszerrel kerül forgalomba. Mivel ezeken a kis gépeken a Windows XP működik, ezért minden bizonnyal ez is az oka a Windows Vista lassú terjedésének. Brandon LeBlanc blogjában hihetetlen sikernek könyvelte el ezt az eredményt a tavalyi év közepéhez képest, akkor ugyanis csak 10 százalékos részesedéssel rendelkezett a Microsoft ebben a szegmensben.

LeBlanc blogjában azt is írta, hogy számos forrás szerint több Linux-alapú netbookokot visznek vissza a boltokba, mint Windows-osat. Például egy angol hardver üzlet beszüntette a Linux-os netbookok forgalmazását, mivel a visszaküldési arány elérte a 20 százalékot. "Amikor a Linux-os netbookot vásárlók észreveszik, hogy a gépük nem nyújt hasonló minőségű élményt a Windows-oshoz képest, akkor frusztráltak lesznek majd visszaviszik a boltba a netbookot."

Sokan várják a Windows 7-et, ami várhatóan a netbook szegmensben is könnyen sikert arathat. Egyes operációs rendszer változatok például kifejezetten kedvezők egy netbook számára. Ha pedig esetleg nem tetszene a Windows 7, akkorkönnyen lefokozhatjuk XP-vé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward