Univerzális videokártya hűtőt mutatott be az Arctic

Univerzális videokártya hűtőt mutatott be az Arctic

Az Arctic nemrég mutatta be hővezető ragasztóját, ám a gyártó műhelyében azóta egy újabb termék is elkészült, ami ezúttal nem más, mint egy videokártya hűtő. Az Accelero Twin Turbo II Universal VGA Cooler névre keresztelt termék többféle videokártyához is passzol, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül, az egyetlen megkötés csak az, hogy az adott videokártya TDP-je nem lehet 160W-nál magasabb.

A 217 x 122 x 53 mm-es mérettel érkező univerzális videokártya hűtő súlya 900 gramm. A termék csomagolásán belül megtaláljuk a fentebb már említett G-1-es hővezető ragasztót is, amivel a memóriachipekre, illetve a VRM áramkör komponenseire ragaszthatjuk fel a hűtőbordákat. Az újdonság egyébként réz talpazattal és 5 darab, ugyancsak rézből készült hőcsővel érkezik, amelyek alumínium hűtőbordáknak adják át az adott GPU által termelt hőt. A réz talpazaton hővezető paszta is jelen van annak érdekében, hogy a GPU és a hűtő talpazatának felülete között a lehető leghatékonyabb lehessen a hőátadás.

Az alumínium lamellák felett két darab, egyenként 92 mm-es átmérővel rendelkező légkeverő található. A PWM támogatással is ellátott folyadékcsapágyas ventilátorok a percenkénti 1000 és 2000 közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek a videokártya pillanatnyi hőmérsékletének, illetve leterheltségének megfelelően.

Az egy GPU-val ellátott videokártyákhoz passzoló hűtő újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban. A termékért az Amerikai Egyesült Államokban 63,22 dollárt, míg Európában 44,54 eurót kell letenni az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward