Ultravékony OEL panel a Samsungtól

A Samsung legújabb fejlesztése egy 0,25 mm vékonyságú OEL panel, amit a Taegu-i (Korea) Nemzetközi Információ Megjelenítési Találkozón (IMID) mutattak be.

Ultravékony OEL panel a Samsungtól

A Samsung legújabb fejlesztése egy 0,25 mm vékonyságú OEL panel, amit a Taegu-i (Korea) Nemzetközi Információ Megjelenítési Találkozón (IMID) mutattak be. A panel prototípusa 480 x 272 felbontással bír, és rendkívüli vékonyságának köszönhetően meg is hajlítható - ahogy azt a találkozó alkalmával demonstrálták is a Samsung fülkéjénél. Ezt a bravúrt egy különleges, még a fényképezésnél használatos filmszalagoknál is vékonyabb (50 μm-es) üvegszubsztrátum alkalmazásával érték el - ennek végeredménye ez a 16.700.000 szín megjelenítésére képes (és ezzel az NTSC teljes színskáláját lefedő) panel, a maga 200 cd/m2 fényességével, 1.000:1 kontrasztarányával és 20.000 órás élettartamával.

A találkozó alkalmával az említett üvegszubsztrátumot egy tényleges fényképfilm-szalaggal együtt mutatták be, hogy ezzel is kihangsúlyozzák a vékonyságát. A 4 colos OEL TFT szubsztrátumhoz alacsony hőmérsékletű poliszilikon folyadékkristályt használtak, míg a szerves, csúcsemissziós szerkezetű EL-eszközt alacsony-molekuláris anyagból készítették.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward