Ultravékony, második generációs Series 9-es noteszek

Ultravékony, második generációs Series 9-es noteszek

A Samsung illetékesei ma egy hazai terepen, azaz Dél-Koreában tartott rendezvény alkalmával leplezték le a gyártó második generációs Series 9-es noteszgépeit, amelyek között egy 13,3 hüvelykes és egy 15 hüvelykes modellt találunk.

Az újdonságok mindkét esetben egyetlen alumínium tömbből, CNC technológiával kimart alumínium házzal kerülnek forgalomba. A mindössze 12,9 milliméter vastag, azaz rendkívül kecses újdonságok SuperBright LCD kijelzővel érkeznek, amely LED-es háttérvilágítással rendelkezik. Az LCD kijelző 400 cd/m2-es fénysűrűséggel, valamint 1600 x 900 pixeles natív felbontással áll a felhasználók rendelkezésére. A noteszgépek háza Sandy Bridge architektúra köré épülő Intel processzort rejt.

A Samsung rendezvényén sajnos nem esett szó a 15 colos LCD kijelzővel ellátott újdonság várható specifikációiról - a termékről mindössze annyit lehetett megtudni, hogy 1,59 kilogrammos súllyal érkezik. A 13,3 colos példány NT900X3B-A74-es termékkóddal ellátott variánsáról azért érkezett néhány hír.

A szóban forgó ultravékony noteszgép 1,7 GHz-es Core i7-2637M processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával és 256 GB-os SSD meghajtóval kerül forgalomba, a videó vezérlő szerepét pedig a processzorban lapuló Intel HD 3000-es egység tölti be. Az új noteszgép két darab, egyenként 1,5 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval, négy az egyben memóriakártya-olvasóval, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 3.0-s adapterrel, valamint egy USB 3.0-s és egy HDMI porttal büszkélkedik. A rendszer tápellátásáról egy hatcellás, 40 wattórás akkumulátor gondoskodik. A felsorolt komponensekkel ellátott példány Dél-Koreában 2376 dollárnak megfelelő vonért (KRW) vásárolható meg.

A 13,3 colos és 15 colos Series 9-es noteszgépek világszerte még ebben a hónapban elérhetővé válnak. A kisebbik notebook 1399 dolláros, a nagyobbik pedig 1499 dolláros induló áron kerül forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward