Ultravékony külső optikai meghajtók a Samsung műhelyéből

A két új külső optikai meghajtó ideális választás lehet ultravékony noteszgépek, illetve ultrabookok mellé.

Ultravékony külső optikai meghajtók a Samsung műhelyéből

Az optikai meghajtók egyre inkább kezdenek kikopni az asztali és mobil konfigurációkból, de azért még mindig sokan használják őket, így a gyártók időről időre újabb és újabb optikai meghajtókat dobnak piacra. Ezúttal a Samsung mutatott be két újdonságot, amelyek az ultravékony noteszgépeket és az ultrabookokat veszik célba – ezekben a mobil konfigurációkban rendszerint nincs beépített optikai meghajtó, ami a vékony felépítésből fakadó helyhiánnyal magyarázható.

[strong]SE-218GN[/strong]

A Samsung rögtön kétféle új külső optikai meghajtót is bemutatott, amelyek ultravékony felépítésükkel remekül passzolnak a könnyű és vékony notebookokhoz. Az újdonságok az SE-208GB, illetve az SE-218GN típusjelzést kapták – előbbi 148,6 x 14 x 146 milliméteres, utóbbi pedig 148 x 14,4 x 143 milliméteres mérettel bír. Különlegesség, hogy az új optikai meghajtók esetében az Eject, azaz a lemezkiadó gomb nem az előlapra, hanem a meghajtó tetőlapjára került, így az kényelmesebben elérhető.

Az újdonságok mindketten a Smart Power Technológiát alkalmazzák, így egyetlen USB kábelen keresztül zajlik a tápellátásuk és az adatátvitel is. Az említett eljárás jóvoltából az új optikai meghajtók USB porttal ellátott táblagépekkel is használhatóak: ezeknél a konfigurációknál az adott optikai meghajtó hordozható külső merevlemezként viselkedik, a benne rejlő lehetőségeket pedig a Samsung innovatív AV Connectivity technológiájával lehet kiaknázni, így a korongokon tárolt multimédiás tartalmak immár a tábla felhasználók számára is elérhetőek.

[strong]SE-208GB[/strong]

Az adatok biztonságos rögzítéséről a Smart Archive Technológia gondoskodik, ami az archiválásra használt DVD korongokhoz optimalizált rögzítési minőséget biztosít, így az adatok hosszú ideig biztonságosan tárolhatóak. A biztonságos írási folyamatról a Buffer Under Run technológia is gondoskodik, ami elkerülhetővé teszi a gyorsítótár kiürüléséből származó hibákat.

Az új optikai meghajtók hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy az újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward