Ultrahordozható notebook: Pegasus 210

Nem titok, 2008 a kicsi, olcsó laptopok éve lesz. A Rock nevezetű gyártó is be szeretne kapcsolódni ebbe a szegmensbe, amit az Asus Eee PC-je indított el, mégpedig a Pegasus 210-zel.

Ultrahordozható notebook: Pegasus 210

Nem titok, 2008 a kicsi, olcsó  laptopok éve lesz. A Rock nevezetű gyártó is be szeretne kapcsolódni ebbe a szegmensbe, amit az Asus Eee PC-je indított el, mégpedig a Pegasus 210-zel.

A Pegasus 210 az Intel 800 MHz-es A110-es processzorára alapul. 12-hüvelykes WXGA-kijelzőjének maximális felbontása 1280 x 800 pixel. Memóriából 1 GB 667 MHz-es DDR2-t pakoltak bele, háttértárként pedig egy 4200-as percenkénti fordulatszámú 80 GB-os merevlemez szolgál. A megjelenítésről az Intel GMA 950 grafikus vezérlője gondoskodik.

Vezetéknélküli-szabványok közül a HSDPA, 802.11 a/g/n WiFi és a Bluetooth támogatott. A beépített ujjlenyomat-olvasó megnöveli a készülék biztonságát. Kétrétegű DVD-írót külön lehet igényelni, operációs rendszerként a Windows XP Professional vagy a Windows Vista Business Edition választható. A készülék súlya csupán 1,2 kg, egy feltöltéssel pedig 6 óráig képes működni. Bővíthetőség szempontjából egy négy-az-egyben kártyaolvasót és egy PCMCIA-foglalatot lehet megemlíteni.

Ára azonban nem éppen a legkisebb pénztárcájúakat célozza meg, a Pegasus 210-ért 799 fontot, vagy dollárban átszámolva 1582 dollárt kell a boltban hagynunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward