Shop menü

ÚJRAPASZTÁZOTT COFFE LAKE CPU-K EZÜSTBŐL KÉSZÍTETT KUPAKKAL

A Caseking és a neves német tuningmester, Der8auer összefogásából érdekes Core i7-8700K kínálat jött létre, ami újrapasztázott modellekből áll.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Újrapasztázott Coffe Lake CPU-k ezüstből készített kupakkal

Az Intel Coffee Lake családjának leggyorsabb tagját, a Core i7-8700K modellt az elmúlt napok során már megvizsgálták egy picit közelebbről is: a lapka tetejére szerelt kupakot (IHS-t) eltávolítva kiderült, ismét mellőzte az Intel a forrasztást, helyette pasztával gondoskodik a hőátadás hatékonyságáról. Ez tuning esetén probléma lehet, hiszen a gyári paszta rendszerint nem elég magas minőségű, valamint légbuborékokat is tartalmazhat, amelyek rontják a hőátadás hatásfokát.

Galéria megnyitása

A kedvezőtlen helyzetet tuningos körökben kupaktalanítással egybekötött újra-pasztázással szokás megoldani, a folyamat végén pedig érezhetően csökken az üzemi hőmérséklet, így esetenként már léghűtéssel is komolyabb tuningeredmény elérésére nyílik lehetőség, mint korábban. A német CaseKing és a neves német tuningmester, Der8auer jóvoltából a kupaktalanítással járó kényelmetlenségek mostantól elkerülhetőek, hiszen a felek együttműködésének köszönhetően újrapasztázott, különböző tuningórajelekre hitelesített processzort is lehet már vásárolni – egyelőre csak Core i7-8700K-t.

A folyamat lényege, hogy a rendelkezésre álló processzorokat kupaktalanítják, a gyári paszta helyére pedig a Thermal Grizzly által készített, Conductonaut névre keresztelt folyékony fém alapú pasztát viszik fel. A gyári kupak helyét egy 99,9%-os tisztaságú ezüstből készített egyedi kupak veszi át, amire a Caseking és a Der8auer logója egyaránt felkerül. A válogatott processzorok esetében garantált órajeleket határoznak meg, és az elérésükhöz szükséges üzemi feszültségről is tájékoztatást kapnak a vásárlók. Ez jellemzően 1,4 volt alatti érték.

Az ezüst kupakkal rendelkező modelleknél jelenleg három osztályt lehet megkülönböztetni, amelyek mindannyian az Ultra Edition jelölést kapják, és mindannyian jóval többe kerülnek, mint egy gyári Core i7-8700K. Az 5 GHz-re „húzható” Core i7-8700K modellekért 690 eurót, az 5,1 GHz-esekért 750 eurót, az 5,2 GHz-es órajelen ketyegő példányokért pedig 870 eurót kérnek el. Egy tálcás Core i7-8700K ugyanitt csak 399,99 euróba kerül.

Aki beéri egy újrapasztázott, nikkelbevonatos kupakkal rendelkező Pro Edition modellekkel, olcsóbban megúszhatja a vásárlást, aki pedig csak újrapasztázásra vágyik, gyári kupakkal és Thermal Grizzly Conductonaut pasztával is elérheti a szóban forgó processzort. Természetesen az olcsóbb modelleknél is meghatároznak garantált tuning-órajeleket, így ezekből a termékekből is többféle szint áll rendelkezésre. A logókat minden esetben rágravírozzák az IHS felületére.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére