Újraéledt a Napster

A Napster a legelső fájlmegosztásra szánt peer-to-peer hálózat volt az Interneten, és az első, ami összeroskadt a szerzői jogi szervezetek, a RIAA támadása alatt. A Napster ezek után átalakult egy fizetős zene oldallá, ami nem aratott túl nagy sikert. Legutóbb tavaly szeptemberben a Best Buy 121 millió dollárért vette meg a Napstert, és próbálta meg átalakítani valami sikeresebb, profitálóbb válalkozássá.

Újraéledt a Napster

A Napster a legelső fájlmegosztásra szánt peer-to-peer hálózat volt az Interneten, és az első, ami összeroskadt a szerzői jogi szervezetek támadása alatt. A Napster ezek után átalakult egy fizetős zene oldallá, ami nem aratott túl nagy sikert. Legutóbb tavaly szeptemberben a Best Buy 121 millió dollárért vette meg a Napstert, és próbálta meg átalakítani valami sikeresebb, profitálóbb vállalkozássá.

A Napster legújabb ajánlata alapján havi 5 dollárért korlátlan mennyiségű zenét hallgathatunk, streamelhetünk az oldaláról, valamint minden hónapban letölhetünk 5 darab DRM-mentes MP3-számot. Ez előbbi szolgáltatás az előfizetés lemondása után természetesen megszűnik, azonban havi 5 zeneszámot továbbra is letölthetünk.

Az oldal MP3-tára elég széles, tartalmazza a főbb kiadók és művészek alkotásait, szám szerint több mint 7 milliót a Napster elmondása szerint. A vállalat sajtóközleményében azt is kiemelte, hogy a DRM-mentes fájlok kompatibilisek az iPod, iPhone és más MP3-lejátszási képességekkel rendelkező eszközökkel. Az új Napster egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward