Újra sínen az OCZ?

Az OCZ meglehetősen mozgalmas időszakon van túl, de a jelek szerint már látszik a fény az alagút végén.

Újra sínen az OCZ?

A vállalattól szeptember folyamán búcsúzott Ryan Petersen, az előző elnök-vezérigazgató, aki egyben a cég egyik alapítója is volt. Nagyjából egy hónappal később újra a hírek középpontjába került a cég, ugyanis vezetői arra figyelmeztettek, hogy az OCZ jelentős veszteséggel zárhatja a negyedévet. A veszteség okaként az agresszív árpolitikát jelölték meg. Hogy utóbbi mit jelent? Napjainkban az átlagfelhasználóknak szánt SSD meghajtók szegmensében hatalmas árverseny van, amelyben csak rendkívül versenyképes árakkal lehet sikereket elérni. Ez az árverseny az OCZ számára a jelek szerint komoly veszteségekkel járt.

Problémák ide vagy oda, most úgy tűnik, hogy a cég kezd egyenesbe jönni. A frissen kinevezett elnök-vezérigazgató, Ralph Scmitt a Reuters munkatársainak adott nyilatkozatában már optimistán fogalmazott. Szerinte a vállalatot sikerült ismét sínre tenni, azaz úgy tűnik, hogy a dolgok lassan visszatérnek a normális kerékvágásba. Komoly előrelépés, hogy a termeléssel kapcsolatos problémák is megoldódni látszanak. Korábban a vállalat egyetlen egy gyártópartnerre támaszkodott,  így olykor-olykor voltak problémák a termeléssel. Most a cég saját kezébe vette a vezetést és nekilátott a gyártói kör bővítésének. Persze emellett egyéb intézkedéseket is hoz a vezetés annak érdekében, hogy a gazdasági összeomlást elkerülhesse.

Az OCZ vezetése tárgyalásokba kezdett annak érdekében, hogy plusz tőke állhasson a cég rendelkezésére. Ezzel együtt jelentősebb létszámcsökkentésre is lehet számítani: az alkalmazottak 28%-át küldik majd el. További fontos lépés, hogy a cég a jövőben azokra a termékekre, illetve szegmensekre fókuszál majd, ahol komolyabb profit elérésére van lehetőség. Az új elnök-vezérigazgató szerint az OCZ ár tekintetében nem tud versenyezni olyan nagy cégekkel, mint az Intel, a Samsung és a Micron, így más szegmens után néz – a kiélezett árverseny színterét meghagyja a „nagyoknak”. Az OCZ friss elnök-vezérigazgatója ezzel együtt azt is elmondta, hogy nincs szándék a vállalat értékesítésére, ugyanis szerinte az OCZ jelenlegi eszközeivel jobb teljesítményre is képes.

Persze az még kérdéses, hogy a vállalat legutóbbi negyedéve pontosan mekkora veszteséggel zárult, hiszen az adatok egyelőre nem publikusak. Reméljük, hogy az OCZ átvészeli ezt az időszakot és nem hullik ki a piacról, hiszen jó SSD meghajtókat gyárt. Az egyik legfrissebb SSD családjának, a Vector sorozatnak a tagjai például pont egy olyan SSD vezérlőt alkalmaznak, amely hardver és szoftver tekintetében egyaránt házon belül készült, ez ritka manapság.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward