Újra növekedési pályára állt az SAP

Újra növekedési pályára állt az SAP

- Hogyan dacol a válsággal az SAP?

- Az SAP-nak olyan egészséges üzleti modellje van, amely megkönnyíti a válság túlélését. Annak ellenére, hogy az előző év hasonló időszakához képest némileg csökkentek az első fél év licencbevételei, a megtakarításoknak köszönhetően némiképp nőtt a cég nyeresége. Nagyon jó üzenete van ennek a felhasználóink számára, hiszen azt mutatja, hogy egy ilyen világválság sem tudja megingatni az SAP-t, amelyre hosszú távon is építhetik üzleti folyamataikat.

- A magyarországi leányvállalatnak is hasonlóak az eredményei?

- Igen. Az első hat hónapban például húsz százalékkal nőttek az új projektekből származó bevételeink. Ebben segített, hogy nagyon sok ügyfelünket rákényszerítette a válság a hatékonyabb, automatizáltabb, naprakészebb működésre, amiben a megoldásaink rengeteget segítenek.

- Jelenleg milyen a piac?

- 2008 elején az elemzők úgy vélték, hogy az üzleti alkalmazások piacán öt-nyolc százalékos növekedés várható az idén. Tavaly szeptemberben a válság lehűtötte a várakozásokat, s már egy-két százalékos csökkenést prognosztizáltak. Ma azt látjuk, hogy húsz-harminc százalékos a csökkenés, ami komoly probléma a magyar it-piaci szereplőknek.

- A válság ellenében mutatott növekedés a magyar partnercégeknek köszönhető?

- Nem. Úgy látom, hogy azok a partnercégek, amelyek SAP-terméket árulnak, még nem vették fel azt a tempót, amire ma szükség van. A korábbi években ugyanis nem kellett különösebb erőfeszítéseket tenniük a vásárlók megszerzéséért, és ez talán egy kicsit kényelmessé tette őket. Látva ezt, kialakítottunk egy új együttműködési rendszert a partnerhálózatunkkal, ennek véleményem szerint hamarosan látszani fognak az eredményei.

- Az SAP-konferencián milyen témák lesznek a fókuszban?

- A siófoki konferenciának kettős a célja. Az egyik, hogy bemutassuk azokat az új iparági és speciális megoldásainkat az informatikusoknak, amelyekkel a vállalatok alkalmazkodhatnak a mai piaci környezethez. A másik az, hogy begyűjtsük az ügyfeleinktől azokat az információkat, amelyek megerősíthetik vagy akár módosíthatják a jelenleg követett irányvonalunkat.

- A korábbi rendezvényeken inkább a cégvezetők, az üzletemberek megszólítása volt középpontban. Tudatos döntés volt, hogy most az informatikusoknak rendezik az eseményt?

- Számos előadás, kerekasztal-beszélgetés lesz a programban, amelyek az üzletről és a technológiai megoldásokról ugyanúgy szólnak. Az SAP egy információtechnológiai cég, amelynek a megoldásai az üzleti folyamatokat támogatják. Mindkét csoport fontos számunkra, hiszen, ha az informatikusok látják megoldásaink értékeit, akkor könnyebb meggyőzni az üzleti döntéshozót a bevezetésről, mint fordítva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward