Újításokkal érkezett a friss Intel HD Graphics driver

A drivercsomag ezúttal csak és kizárólag a Windows 10-hez készült, de ahhoz is csak 64-bites változatban érhető el.

Újításokkal érkezett a friss Intel HD Graphics driver

Elkészült az Intel legfrissebb HD Graphics drivercsomagja, amelynek érkezését a Windows 10 megjelenésére időzítette a cég, hisz a 15.40.4.64.4256-os kiadás csak a Windows 10-es operációs rendszert támogatja, de annak is csak a 64-bites változatát. A friss driver gyakorlatilag a Haswell és a Broadwell sorozatú Intel processzorokhoz készült, vagyis az alábbi táblázatban szereplő modellekhez telepíthető.

Az új drivercsomag támogatást nyújt a Windows 10-ben jelen lévő DirectX 12-es és WDDM2.0-s, valamint az 1080p-s tartalmakhoz használatos PlayReady 3 és a Miracast technológiákhoz. Ezzel együtt a leírás szerint DirectX 11.3-as támogatás is szerepel a repertoárban, plusz az összes olyan technológiához is kínál támogatást a driver, amelyek már Windows 8.1 alatt is elérhetőek voltak a negyedik és ötödik generációs Core sorozatú processzorokhoz. Az Intel egyébként csak azért kínál 64-bites drivert a Windows 10-hez, mert a WDDM 2.0 kompatibilis hardverekhez érdemesebb 64-bites Windows 10 kiadást használni, ugyanis 32-bites módban sokkal kisebb a megcímezhető memóriatartomány, ami rányomja bélyegét a lehetőségekre.

A driver egy fontos javítást is tartalmaz, ami az érintőkijelzős konfigurációkat célozza: ezeknél korábban a natív felbontásnál kisebb felbontásban futó játékokat keretezve középre igazította a rendszer, ám Windows 10 alatt már normálisan, teljes képernyős módban futnak majd ezek a címek.

Az új drivercsomag a megjelenítő eszközillesztőn kívül tartalmazza a Display Audio drivert, a Media SDK futtatókörnyezetet, az OpenCL drivert és a Graphics Control Panelt is. A 64-bies kiadás, ami csak Windows 10-hez telepíthető, itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward