Újévi SSD-k a Super Talenttől

Januárban, egyelőre ismeretlen áron válik elérhetővé a gyártó két új 2,5-es, nagyteljesítményű SSD-meghajtója, név szerint az UltraDrive LE és ME.

Újévi SSD-k a Super Talenttől

Januárban, egyelőre ismeretlen áron válnak elérhetővé a gyártó új 2,5"-es, nagyteljesítményű SSD-meghajtói, melyek az  UltraDrive LE és UltraDrive ME névre hallgatnak majd.

Elmondásuk szerint ezek az új darabok kétszer olyan sebesek, mint a piacon jelenleg elérhető leggyorsabb SATA II-es merevlemezek, tárkapacitás terén pedig az ME felső határa 256GB-nál, míg az LE-é 128GB-nál található.

Az ME tehát sokat bír, viszont egy kicsit "lassabb" az LE-nél - persze még így is igen gyors, tekintve, hogy 200MB/s-el olvas és 160MB/s-el ír. Az ME-egységek a cég harmadik generációs MLC NAND flash-lapkáit használják, 16GB-tól a már említett 256GB-ig a szokásos köztes méretekben is kaphatóak lesznek.

Az LE ezzel szemben csak 32, 64 és 128GB-os méretekben áll majd rendelkezésre, cserébe viszont még tempósabban dolgozik: 230MB/s-el olvas, 170MB/s-el ír, miközeben kevesebb energiát is fogyaszt, és kevesebb hőt is termel. Ezek az egységek SLC-technikával készülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward