Újdonságokkal jött az iOS 12.2 új bétája

Újdonságokkal jött az iOS 12.2 új bétája

Az iOS 12.2 első publikus bétája múlt héten futott be, most pedig már itt az új rendszer második béta kiadása. Bár az Apple nem szolgált részletes változáslistával, néhány újdonságról, módosításról így is alkalmunk van beszámolni ennek a verziónak a kapcsán.

A fejlesztés alatt álló iOS 12.2 legnagyobb figyelmet kapó újítása ezúttal, hogy már több Animoji karakterből lehet válogatnia a felhasználóknak. Az eddig sem szerény kínálat most cápával, zsiráffal, bagollyal és varacskosdisznóval bővült tovább, szóval négy új állat bőrébe bújhatnak az emberek. Az eszköztulajdonosok ezeket a grafikákat több helyen is használhatják, így például küldhetik üzenetben az ismerőseik számára az érzelmeik kifejezésének céljával, de elővehetik a FaceTime hívások alkalmával, valamint szimplán a kamera használatakor is. Az Animojikat olyan gépeknél lehet használni, amik TrueDepth kamerával rendelkeznek.

Galéria megnyitása

A Vezérlőközpont esetében is fel lehet fedezni változásokat. A zenelejátszáshoz köthető widgetnél például a jobb felső sarokban található, kapcsolatot jelző ikon le lett cserélve, az íves vonalak helyét az AirPlay piktogram vette át, ami egy kifinomult animációt is kapott. És az Apple lecserélte azt az animációt is, ami a zenelejátszó Vezérlőközpontból való megnyitásakor látható. Érdekesség, hogy a lezárt képernyőn az óra alatt már nem a dátum látható, hanem az akkumulátor töltöttségi szintje – ez a módosítás valószínűleg megosztja majd a közönséget. És az AT&T szolgáltatónál levő felhasználók arra is figyelmesek lettek, hogy már van egy 5Ge kapcsolódási ikon is, ami az állapotsávon jelenhet meg, de erről egyelőre semmilyen információnk nincs. (Az Apple-nél még egy ideig biztosan nem kell számolni 5G támogatással, szóval ez minden bizonnyal mást takarhat.)

Galéria megnyitása

Az iOS 12.2 végleges megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert, de sokan arra számítanak, hogy ez márciusra fog elkészülni, addig pedig még felbukkanhat néhány béta kiadása. Aki már a bétákat is használatba szeretné venni, annak jelentkeznie kell az Apple Beta Software Programba. Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a cég a béták alkalmazását nem ajánlja elsődleges eszköz esetén, ezek a kiadások ugyanis még tartalmazhatnak olyan hibákat, amik kellemetlenül érinthetik a felhasználókat.

Végül azt is érdemes megemlíteni, hogy az Apple az Osztályterem alkalmazásból is kiadott egy új béta verziót. Az Osztályterem az elmúlt években többször is előkertült a vállalat tavaszi rendezvényein, és ez alapján szinte borítékolható, hogy az Osztályterem 3.0 applikáció is tavasszal fog elrajzolni idén. A tanárok és gyerekek munkáját segítő megoldás olyan újítással szolgál majd, mint például a tanulók Mac eszközeinek a menedzselése, de a ClassKit-kompatibilis alkalmazások kapcsán is lehet számítani fejlesztésekkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap