Újdonságok a Samsungtól és az Elpidától

AA Samsung ezúttal 30 nm-es csíkszélességel készülő MLC típusú NAND Flash chipekkel ellátott SSD meghajtókkal jelentkezik, míg az Elpida  újdonságai szintén 30 nm-es gyártástechnológiára alapoznak, ám itt már nem SSD meghajtókról és NAND Flash chipekről van szó, hanem egy 4 GB-os DDR3-as So-DIMM memória modulról, amelyen 30 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es DDR3-as memóriachipek teljesítenek szolgálatot.

Újdonságok a Samsungtól és az Elpidától

A Samsung ezúttal 30 nm-es csíkszélességel készülő MLC típusú NAND Flash chipekkel ellátott SSD meghajtókkal jelentkezik, míg az Elpida  újdonságai szintén 30 nm-es gyártástechnológiára alapoznak, ám itt már nem SSD meghajtókról és NAND Flash chipekről van szó, hanem egy 4 GB-os DDR3-as So-DIMM memória modulról, amelyen 30 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es DDR3-as memóriachipek teljesítenek szolgálatot.

[bold]

30 nm-es MLC NAND Flash chipekre épülnek a Samsung legújabb vállalati SSD meghajtói

[/bold]

A koreai gyártó az üzleti szegmensben használatos adattároló rendszerek piacán most a szokásos nagyteljesítményű és strapabíró SLC NAND Flash chipek helyett 30 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash chipeket alkalmaz legújabb termékeinél. Az új chipek ún. Toggle DDR interfészt használnak, az őket kezelő SSD vezérlő pedig SATA 3 Gbps-os csatolófelületet kínál a rendszer számára.

A meghajtók véletlenszerű maximális írási teljesítménye 43000 IOPS, míg véletlenszerű olvasás esetén 11000 I/O művelet elvégzésére képesek az egységek másodpercenként, természetesen 4K módban. Az újdonságok úgynevezett end-to-end adatvédelmet is kínálnak, ami növeli az adatbiztonságot és megbízhatóbbá teszi a működést. A friss, MLC típusú adattárolók sorozatgyártása a következő hónap folyamán indulhat meg, a termékekből 100 GB-os, 200 GB-os és 400 GB-os modellek készülhetnek, amelyek mind 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek.

[bold]4 GB-os, energiatakarékos So-DIMM memória modul az Elpida műhelyéből

[/bold]

Az Elpida már megkezdte legfrissebb újdonságának szállítását, ami ezúttal nem más, mint egy 2 Gb-es DDR3-as memóriachipekből álló 4 GB-os So-DIMM memória modul. A 30 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es DDR3-as memória chipek 1866 MHz-es órajelen üzemelnek úgy, hogy működés közben 20%-kal, míg üresjáratban 30%-kal kevesebb áramot igényelnek, mint az Elpida 40 nm-es csíkszélességgel készülő 2 Gb-es memóriachipjei.

A gyártó tervei szerint az új memóriachipek köré épülő 4 GB-os So-DIMM memória modulok sorozatgyártása valamikor a következő év első negyedévében indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward