Újdonságok a Cooler Master kínálatában

A Cooler Master két új termékkel jelentkezik, amelyek közül az egyik a processzorhűtők piacán, míg a másik a játékosoknak szánt billentyűzetek szegmensében próbál majd hódítani.

Újdonságok a Cooler Master kínálatában

A Cooler Master két új termékkel jelentkezik, amelyek közül az egyik a processzorhűtők piacán, míg a másik a játékosoknak szánt billentyűzetek szegmensében próbál majd hódítani.

[bold]

Bemutatkozik a Hyper 412 PWM processzorhűtő[/bold]

Az első újdonság tehát nem más, mint egy Hyper sorozatú CPU hűtő, amely gyártója szerint remek egyensúlyt kínál a hűtőteljesítmény és a zaj között. Hogy ez mennyire van így, azt majd a tesztek eldöntik.

A 132 x 99 x 160 milliméteres mérettel és 642 grammos súllyal rendelkező újdonság összesen négy darab, úgynevezett CDC típusú hőcsövet alkalmaz, amelyek egyenként hat milliméter vastagok. A CDC (Continous Direct Contact) kifejezés ebben az esetben tulajdonképpen ugyanazt jelenti, mint a széles körben használt HDT rövidítés (Heat-pipe Direct Touch), azaz a hőcsövek annak érdekében, hogy a hőátadás a lehető leghatékonyabb lehessen, közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével.

A torony formátumú processzorhűtő egy 120 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott ventilátort alkalmaz. A légkeverő hosszú élettartamot kínáló siklócsapágyazással büszkélkedik (Long Life Sleeve Bearing) és a percenkénti 600-as, valamint 2000-es közötti fordulatszám-tartományban üzemel. A pillanatnyi fordulatszámnak megfelelően a ventilátor üzemi zajszintje 9 dB(A) és 36 dB(A) között helyezkedik el.

A Cooler Master illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy a Hyper 412 PWM pontosan mennyibe kerül majd és mikor találkozhatunk vele az üzletek polcain.

Új billentyűzet játékosoknak

A friss processzorhűtő mellett a Cherry MX típusú mechanikus billentyűkkel ellátott QuickFire Rapid billentyűzet is érkezett. A 355 x 135 x 35 milliméteres mérettel, valamint 940 grammos súllyal rendelkező billentyűzet kompakt felépítéssel bír, ugyanis nincs rajta numerikus billentyűzet-rész.

A termék esetében a polling rate értéke – USB 2.0-s módban - 1000 Hz-es, ami 1 ms-os válaszidőt jelent, így ennek, valamint a mechanikus billentyűknek köszönhetően gyorsan és hatékonyan vethetjük be az újdonságot a különböző játékok esetében. A billentyűk lézeres gravírozással rendelkeznek, a billentyűzet felülete pedig gumiborítást kapott, így a kisebb sérülésekkel szemben ellenálló, strapabíró kivitellel rendelkezik.

A csomagban találunk hat darab extra billentyűt, amelyekhez billentyű-kiszedő szerszám is tartozik. A Windows billentyűt igény esetén természetesen le lehet tiltani – a Game Mode aktiválásával – így ha esetleg a játék hevében véletlenül megnyomjuk az említett gombot, akkor sem kerülünk ki az asztalra. A QuickFire Rapid ezzel együtt multimédiás billentyűket is kínál, sőt, az N Key Rollover (NKRO) megoldásnak köszönhetően gond nélkül lenyomhatunk egyszerre több billentyűt is a billentyűzeten. Utóbbi támogatás akkor is élvezhető, ha a QuickFire Rapid nem USB 2.0-s, hanem PS/2-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez.

A fonott USB 2.0-s kábelt könnyedén leválaszthatjuk a billentyűzetről, ha a terméket szállítani szeretnénk, használat közben pedig a billentyűzet alján kialakított kis „vájatokban” vezethetjük el. A két év garanciával rendelkező QuickFire Rapid várhatóan novemberben kerülhet az üzletek polcaira, méghozzá 79,99 dolláros árcédulával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward