Újdonság Mac Pro-hoz: Nvidia Quadro 4000

Újdonság Mac Pro-hoz: Nvidia Quadro 4000

Az Nvidia professzionális szintű felhasználásra szánt videokártyákat tartalmazó Quadro családja egy új taggal bővült, amelyet a gyártó kifejezetten a Maces felhasználóknak kínál. Az újdonság az Apple asztali munkaállomásában, a Mac Pro-ban kaphat majd helyet. A Quadro 4000-es modellt videó vágásra, modellezésre, tervezésre, szimulációra és egyéb professzionális feladatokra használhatják majd az újdonsült tulajok (pl.: Photoshop, Maya, Snood).

A Fermi architektúra köré épülő termék egyslotos hűtéssel érkezik, 256 CUDA magot tartalmaz és a GPU-ja, valamint 2 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriája között 256-bites adatsín teremt kapcsolatot. Az újdonság 89,6 Gb/s-os maximális memória sávszélességgel gazdálkodhat és rendelkezik DirectX 11-es, OpenGL 4.1-es, valamint Shader Model 5.0-s támogatással, sőt, még a sztereó 3D technológia alkalmazására is lehetőséget biztosít. A felsorolt technológiákat BootCamp alkalmazásával Windows alatt is használhatjuk, ha muszáj. A termék hűtője a gyártó állítása szerint 28 dB(A) körüli zajszintjével próbál hozzájárulni az ultrahalk asztali környezet megteremtéséhez.

A Quadro 4000-es modell a hírek szerint 142W-os TDP mellett üzemel majd, videó kimenetek tekintetében pedig egy dual-link DVI port és egy DisplayPort csatlakozó kap rajta helyet. A dual-link DVI port 3840 x 2400 pixeles, míg a DisplayPort 2560 x 1600 pixeles maximális felbontással áll a kijelzők rendelkezésére. A 30-bites színkezelésnek köszönhetően (színcsatornánként 10 bit) nem színárnyalatok millióit, hanem színárnyalatok milliárdjait képes a monitor felé továbbítani a rendszer.

Az Nvidia Quadro 4000 for Mac hamarosan, még ebben a hónapban elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, a középkategóriás profi újdonság ára pedig 1199 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward