Újabb világrekorder DDR4-es memóriacsomag érkezik

A G.Skill április végén bejelentett rekorder 128 GB-os DDR4-es memóriacsomagját máris leiskolázta a HyperX legfrissebb terméke.

Újabb világrekorder DDR4-es memóriacsomag érkezik

A DDR4-es memóriamodulok még nagyon friss szereplők a piacon, de részesedésük egyre jobban növekszik – és néhány hónap múlva – az újabb platformok érkezésével – alighanem jelentősen felgyorsul majd a tempó.

A gyártók szorgalmasan szállítják az újabbnál újabb DDR4-es memóriacsomagokat, amelyek között néha-néha egy-egy rekorder példány is feltűnik. A legutóbbit a G.Skill szállította, ám a HyperX most még magasabbra helyezte a lécet: a világ leggyorsabb 128 GB-os DDR4-es memóriacsomagja már nem 2800, hanem 3000 MHz-en ketyeg.

A HyperX Predator családot erősítő négycsatornás DDR4-es memóriacsomagban összesen nyolc darab 16 GB-os memóriamodul található. Az Intel Core i7-es sorozatú Haswell-E processzorait célzó memóriacsomag egy abszolút felsőkategóriás megoldás, amely elegáns, magas hűtőbordákkal ellátott memóriamodulokat tartalmaz. Az egyes memóriamodulok a hivatalos sajtóközlemény szerint CL16-16-16-36-ös időzítés mellett üzemelnek, igaz, a lenti képen Cl16-16-16-39-es időzítés látható. Utóbbi egy Core i7-5820K processzorból és egy MSI X99 MPOWER alaplapból álló tesztkonfigurációval készült, amelyben a szóban forgó memóriacsomag teljesített szolgálatot.

Az XMP 2.0 támogatással is rendelkező 128 GB-os DDR4-3000 MHz-es négycsatornás memóriacsomag az idei Computex alkalmával élőben is megcsodálható lesz, méghozzá egy HyperX Predator M.2 PCIe SSD-vel felszerelt demó konfigurációban.

Arról sajnos nincs hír, hogy a különleges memóriacsomag pontosan mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, így az is rejtély, mennyibe kerül majd. Remélhetőleg a Computex alkalmával tisztul a most még kissé homályos kép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward