Újabb vezető hagyta el az AMD Radeon Technologies Group-ot

Raja Koduri után idén februárban érkezett az új vezető, Mike Rayfield, aki az év végén már távozik is.

Újabb vezető hagyta el az AMD Radeon Technologies Group-ot

Az AMD Radeon Technologies Group tavaly veszítette el korábbi vezetőjét, Raja Kodurit, aki később az Intelnél tűnt fel és azóta is azon dolgozik, hogy a kékek videokártyáinak 2020-as rajtja zökkenőmentesen legyen. Helyére Mike Rayfield került, aki egészen az év végéig tölti be a vezérigazgatói és alelnöki pozíciót, utána azonban megint vezető nélkül marad az AMD RTG csoportja, ugyanis Mike Rayfield távozik az AMD kötelékéből. A szakember korábban az Nvidia Tegra üzletágát vezette, valamint a Micron mobil adattárolással foglalkozó részlegében is tevékenykedett, mielőtt az AMD-hez került volna.

Galéria megnyitása Megint kereshetnek új vezetőt... A változást az AMD is megerősítette, vagyis nem pletykáról, hanem hivatalos információról van szó. A jelek szerint Mike Rayfield a közeljövőben nem tervezi, hogy visszatér az Nvidiához, vagy éppen átigazol az Intelhez – utóbbinál egyébként Raja Koduri mellett már Chris Hook is feltűnt, aki szintén az AMD-nél dolgozott, méghozzá a marketing részlegen.

Mike Rayfield távozása után David Wang lesz az RTG csoport következő vezetője, de csak addig, míg meg nem találják az új üzleti vezetőt. David Wang egyébként egy régi motoros a szakmában, aki 2000-től 2012-ig dolgozott az ATI, majd az AMD kötelékében, ahol az R300-tól kezdve minden GPU fejlesztésénél közreműködött, egészen a GCN 1.0-s architektúráig. Később, Raja Koduri távozása után az RTG csoport mérnöki részlegét vezette alelnöki pozícióban, míg Mike Rayfield alelnökként és vezérigazgatóként állt helyt, azaz két vezető terelgette a csapatot egészen idáig.

Az egyébként egészen meglepő, hogy a több évtizedeses tapasztalattal rendelkező szakember ennyire rövid időt töltött az AMD-nél, ugyanis idén februárban állt munkába – egy évig sem állta a sarat. Az egyelőre rejtély, mennyi ideig tart majd, mire új vezetőt találnak a csoport élére, az viszont biztos, hogy David Wang vállára sokkal nagyobb teher kerül az átmeneti időszakban, mind eddig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap