Újabb ultravékony ASUS noteszgép: jön az U36

Újabb ultravékony ASUS noteszgép: jön az U36

Az ASUS kínálatában néhány napja jelent meg az U31-es noteszgép, amellyel kapcsolatban egyik korábbi hírünkben már részletes specifikációkkal is szolgáltunk, ám most úgy tűnik, hogy a gyártó hamarosan egy újabb ultravékony noteszgépet dob piacra, ami már U36-os típusjelzéssel kerülhet a boltok polcaira. A friss jövevény legfontosabb specifikációi szerencsére már ismertek, így ezeket az elkövetkező sorok folyamán ismertetjük is.

Az 1,66 Kg-os noteszgép fekete és szürke kivitelben lesz elérhető, háza pedig magnézium-ötvözetből készülhet. Az ultravékony notebook mindössze 1,9 cm-es vastagsággal büszkélkedik, ami kategóriáján belül átlagos értéknek mondható. A rendszer Core i5-460M processzorral, Nvidia GeForce 310M típusú mobil videokártyával és 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával lesz ellátva. Az Nvidia Optimus technológiájának köszönhetően a GPU-ra jutó terhelés mértékétől függően használhatjuk a processzorba integrált Intel HD Graphics-ot, de GPU-intenzív alkalmazás futtatásakor automatikusan, észrevétlenül működésbe lép az 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező GeForce 310M. Ezzel a módszerrel energiát takaríthatunk meg, ugyanis a GeForce 310M csak indokolt esetben fogyasztja az akkumulátoridőt. Ha már az akkumulátornál tartunk: az U36-os modell négycellás akkumulátort használ majd, amelyről egyelőre nem tudható, hogy egyetlen töltéssel meddig lesz képes üzemeltetni a rendszert. A friss jövevény természetesen az ASUS Super Hybrid Engine technológiáját is támogatja majd, ami az energiatakarékos működésről és a megfelelő teljesítményről fog gondoskodni. A gép 13,3 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással érkező LCD kijelzőjének pontos natív felbontása egyelőre nem ismert, de valószínűleg ebben a tekintetben nem lóg majd ki a termék a népes mezőnyből, azaz jó eséllyel 1366 x 768 pixeles natív felbontással  érkezik majd.

A tajvani webáruházak listáiból az is kiderül, hogy az adatok tárolásáról egy 500 GB-os, 7200 RPM-es mobil merevlemez gondoskodik, az operációs rendszer szerepét pedig egy előtelepített Windows 7 Home Premium szoftver tölti majd be. A noteszgép esetében egy USB 3.0-s port és egy HDMI videó kimenet is rendelkezésre áll majd. Az ajánlott végfelhasználói ár a tajvani árlisták szerint dollárra átszámolva valahol 1300-1400 dollár magasságában fog elhelyezkedni, de a pontos, hivatalos végösszeg egyelőre nem ismert.

Reméljük, hogy a termékkel kapcsolatos, jelenleg még hiányzó információkról is hamar lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward