Újabb tuningolt Radeon HD 6970-es a Gigabyte-tól

Újabb tuningolt Radeon HD 6970-es a Gigabyte-tól

A Gigabyte kínálatában már találunk tuningolt Radeon HD 6970-es videokártyát, amely vonzó specifikációkkal rendelkezik, ám a gyártó illetékesei úgy gondolták, hogy van még hely a piacon egy újabb, tuningolt, egyedi hűtéssel ellátott modell számára is.

A szóban forgó különlegesség a GV-R697OC2-2GD termékkódot viseli és a szokásos referencia hűtő helyett egy háromventilátoros WindForce 3X hűtőt alkalmaz, amely nem csak hatékonyabban, de halkabban is hűti a terméket, mint a referencia megoldások. A különleges videokártya Cayman GPU-ja 1536 stream processzort tartalmaz és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A GPU a megszokottal ellentétben nem 880 MHz-es, hanem 920 MHz-es megórajelen ketyeg, a fedélzeti memória esetében pedig a referencia értéknek megfelelő 5500 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak. Érdekesség, hogy a korábban bemutatott, szintén megemelt órajelekkel és WindForce 3X hűtéssel érkező Radeon HD 6970-es modell esetében 900 MHz-es GPU- és 5500 MHz-es effektív memória órajelet alkalmaztak a gyártó mérnökei, azaz az újdonság mindössze a 20 MHz-cel magasabb GPU órajel tekintetében különbözik a korábbi modelltől.

Az új videokártya természetesen Ultra Durable VGA+ technológiára alapoz, ami annyit jelent, hogy a termék nyomtatott áramköri lapjánál kétunciányi rezet alkalmaztak, valamint minőségi alkatrészeket használtak fel annak érdekében, hogy az újdonság stabilan, hatékony energiafelhasználás mellett üzemelhessen és jó tuningpotenciált kínálhasson.

A Gigabyte Radeon HD 6970-es újdonsága videó kimenetek tekintetében két DVI portot, egy HDMI 1.4a csatlakozót és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozót kínál. A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy a friss videokártya pontosan mikor kerül kereskedelmi forgalomba és milyen ajánlott végfelhasználói áron érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward