Újabb szupervékony mobil merevlemezek a Seagate-től

A legfrissebb modellek 1 TB-os és 2 TB-os kivitelben lesznek elérhetőek, és készülnek belőlük öntitkosításra képes példányok is.

Újabb szupervékony mobil merevlemezek a Seagate-től

A Seagate két új mobil merevlemezt mutatott be, amelyek mindössze 7 milliméter magasak, mégis 1 TB-nyi, illetve 2 TB-nyi adattároló kapacitást kínálnak. Ez úgy lehetséges, hogy a vállalat piacvezető HDD korongjai lapulnak bennük, amelyek korongonként 1 TB-os adattároló kapacitást kínálnak, a 7 milliméteres mobil merevlemezek piacán így jelenleg az elérhető legnagyobb adatsűrűséget nyújtják.

A 2,5 hüvelykes adattárolók ideálisak lehetnek ultravékony noteszgépekbe, konvertibilis notebookok billentyűzettel ellátott dokkolójába, különböző szórakoztatóelektronikai eszközökbe, de akár tradicionális noteszgépekbe is. A 7 milliméter magas meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, de a SATA 3 Gbps-os portokkal is kompatibilisek, gyorsítótárból pedig 128 MB-nyi áll rendelkezésükre. A termékek 100 MB/s-os folyamatos adatátviteli sebesség biztosítására képesek, HDD korongjaik pedig 4 kB-os fizikai szektormérettel dolgoznak. A gyártói weboldal szerint mind az 1 TB-os, mind pedig a 2 TB-os modell 90 grammot nyom a mérlegen.

Fogyasztás tekintetében az 1 TB-os modellnél 0,45 wattos üresjárati és 1,6 wattos tipikus értékre számíthatunk, míg a 2 TB-os példány már 0,5 wattos üresjárati és 1,7 wattos tipikus fogyasztás mellett dolgozik. Mindkét adattároló elérhető lesz öntitkosító és FIPS 140-2 SED támogatással ellátott kivitelben, ám ezek ugyanúgy 7 milliméter magasak lesznek, mint normál társaik. Egyes modellekhez Instant Secure Erase támogatás is jár majd a gyors és biztonságos meghajtó törlés érdekében – derül ki a hivatalos weboldalon található adatokból.

A Seagate 7 milliméter vastag újdonságai két év jótállással kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá hamarosan. Arról egyelőre nincs információ, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de a gyártó azt ígéri, gigabájtonkénti ár tekintetében mindenképpen versenyképesek lesznek a termékek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward