Újabb Socket FM2-es alaplap az ASRock-tól

Az FM2A85X Pro modell A85X lapkakészlettel és kedvező árcédulával érkezik.

Újabb Socket FM2-es alaplap az ASRock-tól

Az ASRock kínálata a hét folyamán egy mini-ITX formátumú, rendkívül jól felszerelt alaplappal bővült, de e különlegesség mellett egy másik deszka is feltűnt a gyártó termékpalettáján. A szóban forgó alaplap kistestvéréhez hasonlóan szintén Socket FM2-es processzorfoglalattal rendelkezik, ám mini-ITX helyett már ATX formátumra alapoz - igaz, a keskenyebb ATX formátumú alaplapok táborát gyarapítja.

FM2A85X Pro
FM2A85X Pro

A költséghatékony újdonság az AMD A85X típusú platformvezérlőjét alkalmazza, így felszereltsége viszonylag jó. Mivel a termék a költséghatékonyság jegyében készült, így nem túl meglepő, hogy a VRM áramkör csak 4+1 fázisú tápellátást kínál. DDR3-as memóriafoglalatból a kompaktság és a költséghatékonyság miatt csak kettőt kapunk, amelyekben maximum 32 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet. A memóriafoglalatokban DDDR3-1866 MHz-es memóriamodulokat is elhelyezhetünk, sőt, a rendszer az AMD AMP, illetve az Intel XMP memóriaprofilját is támogatja.

FM2A85X Pro
FM2A85X Pro

A bővítőhelyek között két darab PCI Epxress 2.0 x16-os slot lapul, de ezek közül csak a felső kínál teljes, x16-os sávszélességet, az alsó esetében - ami az A85X PCH-hoz kapcsolódik - csak négy PCIe sávval gazdálkodhatunk. Ezeken kívül kapunk még három PCI Express 2.0 x1-es, illetve két PCI slotot is. A repertoárban CrossFireX, illetve Dual Graphics támogatás egyaránt van, igaz, a CrossFireX támogatás a második PCI Express 2.0 x16-os slot x4-es sávszélessége miatt inkább csak jelképesnek mondható.

SATA portokból 8 darab áll rendelkezésre, amelyek mind a SATA 6 Gbps-os szabványt alkalmazzák, és természetesen RAID 0,1,5,10 támogatás is jár hozzájuk. Az USB 3.0-s portok között négy darabot találunk: kettő a hátlapi portok között, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon foglal helyet. USB 2.0-s csatlakozókból négy hátlapit kapunk, de a két alaplapi kivezetés jóvoltából további négy USB 2.0-s port használatára is van mód.

FM2A85X Pro
FM2A85X Pro

Az FM2A85X Pro modell egy hatcsatornás Realtek ALC662-es HD audió vezérlővel, valamint egy Realtek RTL8111E típusú Gigabites Ethernet vezérlővel rendelkezik, videó kimenetei között pedig egy D-Sub és egy DVI-D port sorakozik.

FM2A85X Pro
FM2A85X Pro

Az új alaplap természetesen UEFI alapú, grafikus kezelőfelülettel ellátott BIOS-t kapott, valamint az ASRock exkluzív szoftverei is járnak hozzá.

A költséghatékony deszka a jelenlegi információk szerint 80 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron kerülhet az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward