Újabb részletek az AMD Kabini APU sorozatával kapcsolatban

A legfrissebb információk egy HP notebook adatlapról szivárogtak ki.

Újabb részletek az AMD Kabini APU sorozatával kapcsolatban

Újabb információk érkeztek az AMD Kabini APU egységeiről, amelyekből kiderül, a termékekből nem kevesebb, mint hatféle modell érkezhet a közeljövőben. Annak érdekében, hogy az alacsony fogyasztású központi egységek többféle rendszertípust is megcélozhassanak, Socket AM1 FCPGA és BGA tokozással egyaránt elérhetőek lesznek.

A legfrissebb adatok egy HP dokumentumból származnak és rávilágítanak, mire számíthatunk az újdonságokkal kapcsolatban. A sort a kétmagos E1-2100-as és E1-2150-es modellek indítják, amelyek Jaguar mikroarchitektúrára alapozó processzormagjai 1 GHz-es, illetve 1,05 GHz-es magórajelen ketyegnek. Ezek a termékek 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat kapnak, videó vezérlőből pedig egy Radeon HD 8210-es megoldást alkalmaznak. A szóban forgó videovezérlő 128 stream processzorral rendelkezik, amelyek GCN architektúrára épülnek.

A sorban jelen lesz az E2-3800 is, amely kettő helyett négy darab Jaguar processzormaggal rendelkezik. Az 1,3 GHz-es magórajelen ketyegő processzormagok mellé 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótár jár, a videó vezérlő szerepét pedig egy Radeon HD 8280-as egység tölti be. A HD 8280 ugyanúgy 128 stream processzort tartalmaz, mint a fentebb említett HD 8210, ám a GPU magórajel értéke már magasabb lesz.

Az E sorozat mellett néhány A sorozatú terméket is bemutat a gyártó: ezek között az A4-5000, az A4-5050, illetve a rejtélyes A6-5200 lapul. A trió tagjai mindannyian Socket AM1-es processzorfoglalatot alkalmaznak, és nem kompatibilisek a Kaveri APU egységekhez készített alaplapokkal, illetve a Socket AM3+-os alaplapokkal sem. Az A4-5000 és az A4-5050 fedélzetén négy darab processzormag lesz jelen, amelyek 1,5 GHz-es, illetve 1,55 GHz-es magórajelen üzemelnek és 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral gazdálkodnak. Videovezérlőből ezek a termékek egy Radeon HD 8330-as egységet alkalmaznak, amely 128 stream egységgel bír és 500 MHz-es magórajelen ketyeg. A harmadik tag, azaz az A6-5200 ugyancsak négy processzormaggal érkezik, amelyek viszont már 2 GHz-en ketyegnek, másodszintű gyorsítótárból pedig 4 MB-nyi áll rendelkezésre. Utóbbi minden bizonnyal elírás, ugyanis a termékkel már korábban is találkozhattunk, akkoriban pedig még 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárról szólt a fáma. A szóban forgó APU Radeon HD 8400-as videovezérlőt alkalmaz.

Korábbi hírünk végén Socket AM1 fronton az E1-2650-es, az A4-3850-es, illetve az A4-5350-es APU egységekről is szó esett, így ezek érkezésére is számíthatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward