Újabb Radeon HD 7730-as videokártyák érkeznek

A PowerColor nem kevesebb, mint háromféle új Radeon HD 7730-as sorozatú videokártyát dobott piacra, amelyekkel a költséghatékony videokártyát kereső vásárlóknak szeretne alternatívát biztosítani.

Újabb Radeon HD 7730-as videokártyák érkeznek

Elsőként a Sapphire rukkolt elő Radeon HD 7730-as sorozatú videokártyákkal, ám most a PowerColor is lerántotta a leplet Radeon HD 7730-as videokártyáiról, amelyek között rögtön háromféle változat is jelen van. Tulajdonképpen mindhárom videokártya ugyanarra az alapra épül, jelentősebb különbség csak fedélzeti memória tekintetében van közöttük.

A trió tagjai mindannyian 28 nm-es csíkszélességgel készülő, GCN architektúrára támaszkodó GPU-t kaptak, amely 384 stream egységet és 24 textúrázót állít csatasorba. A 800 MHz-es magórajelen ketyegő GPU 128-bites memória adatsínt alkalmaz, amelyre mindhárom terméknél eltérő memória-alrendszer kapcsolódik. Két példány DDR3-as fedélzeti memóriát alkalmaz, amiből modelltől függően 1 GB-nyi, illetve 2 GB-nyi áll rendelkezésre. A VRAM effektív órajele mindkét esetben 1600 MHz-es értéket képvisel. A sorban lapul egy 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott változat is, amelynél a VRAM már 4,5 GHz-es effektív órajelen üzemel - a három újdonság közül így ez a legvonzóbb. Utóbbinál a gyártó sajtóközleménye 1125 MHz-es valós memória-órajelről tesz említést, de a hivatalos táblázatban már 4 GHz-es effektív órajelről esik szó. Valószínűleg elírás esete forog fenn.

A PowerColor Radeon HD 7730-asai egy egyszerű, aktív videokártya hűtőt kaptak, videó kimeneteik között pedig egy dual-link DVI-D, egy D-Sub és egy HDMI 1.4a csatlakozó sorakozik. Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward