Újabb prémiumkategóriás monitor az LG-től

Az LG egy új, prémiumkategóriás, IPS panellel ellátott monitorral rukkolt elő, ami nem csak szép, de még nézője szemeire is vigyáz.

Újabb prémiumkategóriás monitor az LG-től

Az MP76-os modell az LG CINEMA SCREEN dizájnjára alapoz, azaz a felső és oldalsó kávái rendkívül vékonyak, így olyan, mint ha a monitornak abszolút nem lenne kerete. A kijelző alsó kávája elegáns fémborítást kapott, az állvány pedig átlátszó, így sötét háttér esetén úgy tűnik, mint ha a monitor egyszerűen csak lebegne a levegőben.

Az igényes kialakításhoz igényes műszaki paraméterek tartoznak. Az LG MP76-os megjelenítője 23,8 hüvelykes képátlójú LCD panelt alkalmaz, amely IPS (In-Plane Switch) technológiára támaszkodik. A LED-es háttérvilágítással dolgozó LCD panel széles, 178 fokos betekintési szögeket kínál, emellett színhűségére és képminőségére sem lehet panasz – a monitor gyári színkalibrációval érkezik. Az IPS panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett működik, válaszideje pedig 5 ezredmásodperces (GTG) értéket képvisel. A 16:9-es képaránnyal büszkélkedő megjelenítőhöz az LG TÜV minősítéssel rendelkező Flicker-Safe technológiája is jár, amely villódzásmentes képpel gondoskodik a néző(k) szemeinek védelméről. A szemfáradtságot csökkentő technológia mellett úgynevezett olvasó mód is rendelkezésre áll, amelynek keretén belül az adott tartalom hátterét papírszerűvé varázsolja a rendszer, ezáltal a szemek kevésbé fáradnak el olvasás közben.

Az új monitor két darab, egyenként 5 wattos terhelhetőségű, Invisible Speaker típusú beépített hangszóróval érezik, videó bemenetei között pedig két HDMI és egy D-Sub csatlakozó sorakozik. Ezeken kívül 3,5 milliméteres jack audió bemenet, illetve fejhallgató kimenet is szerepel a kínálatban.

A Crystal Float állvány jóvoltából a kijelző előre 5 fokban, hátra pedig 20 fokban dönthető, sőt, az állvány igény esetén akár le is szerelhető, a monitor pedig falra vagy rugalmasan állítható tartókonzolra rögzíthető, hála a VESA 75 támogatásnak. Az újdonság talppal együtt 540 x 181 x 429 milliméteres, talp nélkül pedig 540 x 75 x 322 milliméteres mérettel bír. Tömege talppal együtt 4,3 kilogramm, míg talp nélkül 3,35 kilogramm. Az MP76-os modell 21 wattos átlagfogyasztás mellett dolgozik, de készenléti állapotban, illetve kikapcsolt állapotban 0,3 wattal is beéri.

Az újdonság ebben a hónapban jelenik meg az üzletek polcain, végleges ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward