Újabb pletykák a Samsung kör alakú órájától

Az Orbis kódnevű készülék Gear A-ként kerülhet a boltokba, és a Samsung saját processzora hajthatja.

Újabb pletykák a Samsung kör alakú órájától

Az mostanra már hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a riválisaihoz hasonlóan a Samsung is egy kör alakú kijelzővel rendelkező okosórán dolgozik, de a készülő újdonság specifikációjával kapcsolatban mostanáig semmit nem sejthettünk. A legfrissebb híresztelések szerint a kiegészítőben már a Samsung saját chipje dolgozhat.

Az Orbis kódnév alatt futó készülék állítólag egy 1,65 hüvelykes panellel lehet ellátva, ami meglehetősen nagynak ígérkezik, hiszen az LG okosórái mindössze 1,3 colosak, de még a Moto 360 is csak 1,56-os kijelzővel rendelkezik. A megjelenítő 360 x 360 képpontos felbontást állíthat csatasorba, ami kellően éles végeredménnyel kecsegtet – ilyen tekintetben a Motorolát felülmúlhatja, de a Watch Urbane-től elmaradhat a Gear A. A szenzorok terén biztosan jól áll majd a karóra, de ilyen tekintetben a Samsungnál korábban sem volt gond, így nem meglepő a dolog. Ha minden igaz, akkor lesz a kelléktárában gyorsulásmérő, giroszkóp, pulzusmérő főleg a sportolók számra, valamint barométer, ami pedig a túrázóknak jöhet jól.

Az érkező okosórában a pletyka szerint már egy Samsung központi chip fog dolgozni, nevezetesen az Exynos 3472. Ez a lapka két 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő, energiahatékonyságra kihegyezett Cortex-A7 magot vonultathat fel, valamint tartalmaz még egy Mali-400 MP4 grafikus feldolgozót is, amely 450 MHz-en járhat. A rendszermemória a korábbi óráknál általában 512 MB volt, itt viszont már 768 MB-ról szólnak a híresztelések, a tárhely azonban a megszokott módon 4 GB-os méretet ölthet. Az óra kapcsolati képességei között biztosan lesz Bluetooth 4.1 modul és 802.11a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN Wi-Fi Direct támogatással. Extraként pedig egy GPS vevő is feltűnhet a kelléktárában, ez azt jelenti, hogy a felhasználó akár otthon is hagyhatja az okostelefonját egy kocogás során, az útvonalat az óra is képes lesz rögzíteni.

Érdekesség, hogy a készülék külső gyűrűje a vezérlésben is kulcsfontosságú szerepet tölthet be. Egy kiszivárgott kép arról tanúskodik, hogy a peremét körbe forgatva lehet például fotókba zoomolni. Az operációs rendszer szerepét a Tizen töltheti majd be rajta, amit itt némileg átalakítottak a szakemberek, hogy a körszámlappal is megfelelően együtt működjön, és az olyan speciális funkciókkal is elbírjon, mint az imént említett zoomolási lehetőség. Az energiaellátásáról állítólag egy 250 mAh-s telep gondoskodhat, ami bizony egészen vérszegénynek hangzik. Az eddigi Samsung órákban rendre nagyobb volt a telep, ám azoknak a négyzetes ház miatt ideálisabb volt az alakjuk ebből a szempontból.

A Samsung Gear A bemutatása még odébb van, és nem tudjuk pontosan, hogy mennyit kell várni a készülékre. Legkorábban augusztus közepén futhat be a Galaxy Note új generációjával, aminek az előre hozott rajtjáról már szintén sok pletykát lehet hallani. Persze ezt az információt sem szabad egyelőre készpénznek venni, ahogy az óra specifikációját illető dolgokat is érdemes fenntartással kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward