Shop menü

ÚJABB PÉNZTÁRCA KÍMÉLŐ NOKIA OKOSTELEFON JÖN A C SZÉRIÁBAN

Ezúttal a Nokia C12 Plus modellt ismerhetjük meg, ami nem teszi magasra a lécet, de legalább olcsó.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb pénztárca kímélő Nokia okostelefon jön a C szériában

A C szériás Nokiák általában azért vonzzák a vásárlók figyelmét, mert a nevük mellett szerény összeg szerepel a boltok polcain. Ezúttal sincs ez másként, a C12 Plus egy nagyon kedvező áron kínált termék lett, de ennek megfelelően nem is igazán érdemes tőle sokat várni.

Az újdonság egy 6,3 colos képernyővel járul a vásárlók elé. A képernyő IPS technológiás, és 1600 x 720 képpontos felbontással dolgozik. A C12 árszintjén nem kell magyarázkodni a pixeles látvány miatt, ezt el kell fogadni, és inkább örülni kell annak, hogy ekkora felületet nyújt, mert nagyjából ez tekinthető a készülék neve mellett a legfontosabb pozitívumnak.

A készülék olyan szerény hardveres adottságokkal rendelkezi, hogy az Androidból csak a Go edition verziót kapta meg. Az Android 12 alapú kiadás bukkant itt fel, nem kapta meg az Android 13 (Go edition) rendszert. A HMD Global csak minimálisan módosított a grafikus felhasználói felületen, néhány extrát fog nyújtani.

Galéria megnyitása

Az 5 megapixeles előlapi kamera jelen esetben arra szolgál, hogy a videohívások alkalmával jó hasznát lehessen venni a mobilnak. Nincs Full HD támogatás, 720p-ben képes az előlapi kamera mozgóképfelvételeket készíteni.

A Nokia C12 Plus hátára sem került sokkal komolyabb képalkotó, egy darab 8 MPixeles egységről beszélhetünk ebben az esetben. Itt biztosított az automatikus fókuszállítási lehetőség, van HDR funkció támogatás, és nagyjából ennyit lehet itt elmondani. Ha rossz fényviszonyok között kell valamit megörökíteni, akkor még a LED-es villanót elő tudja húzni a kalapból a szerkezet.

Galéria megnyitása

Egy UNISOC rendszerchip található a burkolat alatt, az SC9863A1-et használja az Nokia C12 Plus. Ez a lapka meglehetősen „divatjátmúlt”, csak Cortex-A55 magok találhatóak benne, két klaszterre osztva használ nyolc ilyen feldolgozót, és maximum 1,6 GHz-es órajel elérésére képes. Szomorú, hogy a terméknek nagyon kevés RAM jutott, csak 2 GB-nyi memóriát használ, és a tárhely is csak 32 GB-os, de ezt legalább lehet bővíteni.

A tervezők a burkolat esetében is spórolósra vették a figurát, műanyag házba lett bújtatva a Nokia C12 Pro, és fekete, kék, valamint türkiz színekben lesz elérhető. Szóval színválaszték akad egész szépen. 160,6 milliméter magas lett a mobil, 74,3 milliméter széles, és 8,8 milliméter vastag. Kapott egy vízlepergető bevonatot a szerkezet, ennek köszönhetően a nedves baleseteket kicsit jobb eséllyel éli majd túl, de nagyon fontos, hogy ettől függetlenül arra sincs garancia, hogy egy nagyobb esőt gond nélkül átvésel.

Galéria megnyitása

A tervezők gondoskodtak arról, hogy legyen 3,5 milliméteres Jack aljzat, de van itt egy óriási negatívum is, ugyanis USB-C nem került a keretre, a 2023-as évnek Micro-USB aljzattal vág neki a C12 Plus, ami elkeserítő. A készülékbe egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátor került, és maximum 10 wattal lehet majd a telepet táplálni, szóval nincs gyorstöltés. De legalább az üzemidővel nem lesz gond, kettő napot elmegy majd a szerény hardver egy töltéssel.

A Nokia C12 Plus sajnos egy nagyon gyenge konstrukció összességében, és a HMD Global nem úgy fest, hogy sokkal komolyabb eszközök bevezetését tervezné. Az utóbbi időben egymást érték a cégnél a filléres mobilok, nem is igazán próbál már érdemi középkategóriás géppel sem előrukkolni. Hírünk alanya Indiában áll rajthoz és valószínűleg jönni fog nyugatabbra is. Az ajánlott fogyasztói ára 8000 rúpia, ami kb. 34 ezer forintnak felel meg jelenleg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére