Újabb Oppo okostelefont mutattak be

Az Oppo R1 bemutatását követően egy másik modellről is lehullott a lepel. A Neo az eddigi legolcsóbb Oppo lesz.

Újabb Oppo okostelefont mutattak be

Az Oppo egyike azon kínai okostelefon-gyártóknak, akik felül tudtak emelkedni a távol-keleti vállalatokat megbélyegző "kínai" jelzőn, és immáron a kitartó munkájuknak köszönhetően egyre nagyobb hírnévre tesznek szert. Ehhez a megfelelő minőség mellett az is elengedhetetlenül fontos, hogy széles termékkínálattal rendelkezzenek. Az egyik konkurens, a Xiaomi a belépőszinttől a felsőkategóriáig mindenhol jelen van már, és most az Oppo is egy alsóbb árkategóriás modellt mutatott be.

Az Opponál minden bizonnyal nem sok pihenője van a mérnököknek mostanában, ugyanis az eddigiekkel ellentétben, most egyszerre két okostelefon bevetésén dolgoznak gőzerővel. A Find 7 a csúcskategóriát fogja célba venni, és a Find 5-öt küldi majd nyugdíjba, míg a most felbukkant Neo új kategóriát teremt házon belül. A készülék előlapját egy 4.5 hüvelykes megjelenítő fogja díszíteni, 854x480-as felbontással. Az IPS technológiának köszönhetően csak a pixelsűrűségbe lehet majd belekötni, hiszen várhatóan élethű színreprodukcióra lesz képes a panel, széles betekintési szögekkel és az intenzív napsütést is tökéletesen ellensúlyozó fényerővel karöltve. Ráadásul az érintésérzékelése sem fog kívánnivalót hagyni maga után, hiszen még kesztyűs kézzel is használható lesz. A gyors elérés (Quick Reach) funkció pedig egy gesztus alapú irányításra utal, tehát különböző, előre begyakorolt és konfigurált ujjmozdulatokkal pillanatok alatt érhetünk majd el különböző funkciókat.

A Neo meghajtásáról egy MediaTek MT6572 (MT8312) lapka fog gondoskodni, amivel nem most találkozhatunk először. Ez a chip Cortex-A7 magok 1,3 GHz-es párosával, valamint egy Mali-400 grafikus egységgel van felvértezve. A memóriákkal kapcsolatosan egyelőre nincs információnk, így az nem derült ki, hogy mennyi RAM-mal gazdálkodhat a rendszer, és mekkora tárhelyet kell majd beosztania a jövendőbeli tulajdonosnak. Az viszont már biztos, hogy két kamerával látták el a Neo-t: előre egy 2 megapixeles, HD videóhívások bonyolítására alkalmas egység került, míg hátra egy 5 MPixeles tekint LED villanóval megtoldva. Videókat mindkét irányba 720p-s felbontáson tud készíteni a Neo, legalábbis a hardveres képességei alapján, ezt ugyanis egyelőre az Oppo nem erősítette meg. Operációs rendszer tekintetében egy radikálisan átalakított Color OS-sel találkozhatunk. Ez az Oppo saját Android fejlesztése, a háttérben egy 4.2.2-es Jelly Beant fedezhetünk fel. A kapcsolati képességei a készüléknek nem ismertek, de azt már tudni véljük, hogy két SIM befogadására lesz képes. A telefon két színben lesz megvásárolható: az egyszerű fekete mellett feltűnt egy fehéret és élénkzöldet kombináló fiatalos alternatíva is. A masina 130 grammot nyom, a készülékház pedig 132 x 65,8 x 9,2 milliméteres vonalakkal határolható körbe.

Az Oppo Neo esetében egyébként nem Európa lesz a célpont, inkább a fejlődő, távol-keleti országokban fog feltűnni első körben. Indonéziában már fel is bukkant egy forgalmazónál, itt 215 dolláros árral kell számolnia annak, aki magáévá szeretné tenni, ami bizony nem kis összeg érte. A Neo név egyébként egészen népszerű az mobiltelefonok körében. Többször is láthattunk már ilyen típusjelzéssel ellátott készüléket az elmúlt évek során. Csak a nagyobb gyártókat számba véve: a Sony és a Samsung is előszeretettel alkalmazta ezt a nevet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward