Újabb Oppo Neo 5 variáns bukkant fel

Az Oppo a feltupírozott Neo 5s után most egy szerényebb modellt leplezett le. A Neo 5 (2015) a központi chipben jelent visszalépést.

Újabb Oppo Neo 5 variáns bukkant fel

Néhány hete számolhattunk be arról, hogy az Oppo elkészítette a középkategóriás Neo 5 utódját, a Neo 5s-t, most pedig a kínai vállalat hivatalosan bejelentette a Neo 5 (2015) érkezését is. Ez a modell csak kicsit tér el a Neo 5s-től.

A Neo 5 „2015-ös” kiadása szinte teljes egészében ugyanazt a specifikációt vonultatja fel, mint a májusban felbukkant készülék, azonban a központi chip némileg le van maradva. Míg a Neo 5s már egy 64 bites megoldást kapott a Qualcomm Snapdragon 410 besorolású MSM8916 SoC révén, addig a Neo 5 (2015) esetében egy sokkal idejétmúltabb lapka került bevetésre. A már sokszor látott MediaTek MT6582-vel érkezik ez az újdonság, így remélhetőleg érezhetően alacsonyabb árral fog hódítani. Ez a chip négy Cortex-A7 magot vonultat fel egy Mali-400 MP2 grafikus feldolgozó egységgel karöltve. Az A7 mag generációs lemaradása a Cortex-A53-hoz képest biztosan rányomja valamelyest a bélyegét erre a gépre, ám a sebességbeli hátrány leginkább az IGP terén lesz érezhető.

Az Oppo Neo 5 (2015) 4,5 hüvelykes IPS kijelzővel lett ellátva, ami FWVGA felbontással dolgozik. A fedélzetén van egy 2 és egy 8 megapixeles kamera, az előbbi F/2.8-as, az utóbbi pedig F/2.2-es rekeszű lencserendszer mögé került, és a főkamera mellett még egy LED-es villanó is feltűnik. A rendszermemória 1 GB-os méretben képviselteti magát, a háttértár pedig 8 GB-tal szolgál a felhasználók számára. Mivel ez utóbbi eléggé szűkös, örömmel látjuk, hogy az Oppo a bővíthetőségről is gondoskodott – a Neo 5s még akár 128 GB-os kártyákkal is elbánt, itt viszont már csak 32 GB-ig lehet elmenni. Sajnos a központi chip cseréje miatt itt már nincs 4G LTE támogatás, be kell érni a HSDPA+ által nyújtott 21 Mbps-os letöltési sebességgel. Az energiaellátásáról egy 2000 mAh-s telep hivatott gondoskodni, ami bizony nem sok, de talán elegendő lesz a szerény környezet mellé. Mivel a burkolat nem változott, így az anyaghasználat kifogástalan maradt, és a méret is azonos: 131,9 x 65,5 x 8 milliméter. Részletesebben a Neo 5s-ről szóló hírünkben ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Neo 5 (2015) képességeivel. A kiemelt eltéréseket leszámítva mindenben azonos a két gép.

Az Oppo Neo 5 (2015) ajánlott fogyasztói ára egyelőre nem ismert, de a Neo 5s-ből kiindulva ez valahol 160 euró alatt fog elhelyezkedni. A megjelenésre valószínűleg még ebben a hónapban sor kerül, elsőként a Távol-Keleten lehet majd megvásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward