Újabb mobil videokártyákat dobott piacra az Nvidia

A GeForce GTX 675MX és a GeForce GTX 670MX modellek után újabb friss mobil videokártyák érkeztek.

Újabb mobil videokártyákat dobott piacra az Nvidia

Az Nvidia lerántotta a leplet a GeForce GT 625M és GeForce GT 645M típusjelzéssel ellátott modellekről, amelyek tulajdonképpen a jelenleg is forgalomban lévő GeForce GT 620M és GeForce GT 640M modelleket váltják majd le a piacon.

A GeForce GT 625M esetében előrelépés, hogy a vállalat mérnökei a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF108-as GPU helyett 28 nm-es csíkszélességgel készülő GF117-es GPU-t használnak. A 96 CUDA maggal, 16 textúrázóval és 4 renderelővel ellátott GPU elődjével ellentétben már csak 64-bites adatsínnel szerelt változatban kerül forgalomba – a GeForce GT 620M-nél még kis szerencsével ki lehetett fogni olyan példányt, amely 128-bites adatsínt használ, így 64-bites társánál nagyobb memória-sávszélességet kínál. A karcsú, mindössze 64-bit széles adatsínen keresztül maximum 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriához kapcsolódhat a GPU, így maximum 14,4 GB/s-os memória-sávszélesség érhető el.

A GeForce GT 645M a GeForce GT 640M-hez hasonlóan 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 384 CUDA magot kínáló GK107-es GPU-t alkalmaz, ám a GPU magórajele 625 MHz helyett akár 710 MHz-es értéket is képviselhet, azaz némi sebességnövekedésre számíthatunk. Ennél a mobil videokártyánál már 128-bites adatsín áll rendelkezésre, amelyen keresztül GDDR5-ös vagy DDR3-as fedélzeti memóriához kapcsolódhat. A maximálisan elérhető memória-sávszélesség 64 GB/s-os értéket képvisel, persze ennek eléréséhez GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott példányt kell választani.

A két új mobil videokártya egyéb fontos tulajdonságait a fenti táblázat tartalmazza. A friss termékek hamarosan megjelennek a különböző gyártók noteszgépeiben és idővel kiszorítják majd a GeForce GT 620M és GeForce GT 640M típusú megoldásokat a piacról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward